Karaduman, işsizliğin ülkenin en önemli problemi olduğunun altını çizdi.

“Ülkedeki istihdam vatandaşlara gelecek vaat edemezse o zaman bu ülkenin gençleri yurt dışı hayali kurar. İşsizlik ülkemizin en önemli problemidir. TÜİK’in de açıkladığı enflasyon rakamları başta olmak üzere veriler tümüyle gerçek dışıdır. Bugün ülkemizde 5 üniversite mezunundan 1’i işsiz durumundadır. Hal böyleyken, üniversite diplomaları birer işsizlik sertifikası haline gelmiştir. Bu anlamda üretime dönük yatırımlar yapılmalıdır. Bu ülkenin gençlerine yurt dışında hayal kurma zorunluluğu bir kenara bırakmak suretiyle, gelecek hayali ülkemizde kurulması sağlanmalıdır. Saadet Partisi olarak biz hiçbir vatandaşımızın yurt dışı hayalini kurmayacağı bir ülke kuracağımızı söylüyoruz. Bu da boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Karaduman, açıklanan koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının gerçekleri yansıtmadığını iddia ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Gerçeğin üstü örtülürse pandeminin önü alınmayacaktır. Toplumun temizlik, mesafe ve maske kuralına uyma sorumluluğu olduğu gibi iktidarın da devlet ciddiyeti ve şeffaflıkla adım atması gibi bir sorumluluğu var. Hükümet, salgın sürecinde bilim adamlarını değil, iş adamlarını dinlemiştir." dedi.