Havalar iyiden iyiye soğudu soğuyan hava hastalıkları da beraberinde getiriyor. Hem vücut direncini artırmak hem de sağlıklı kalabilmek için kış sebzelerine sofralarınızda yer açın.

Soğangiller familyasından gelen pırasa vitaminler açısından bir hayli zengin, içerisindeki posa sayesinde kış aylarında yaşanan kabızlık probleminde önemli bir sebze.

İçerdiği vitaminler ile kış aylarının en vazgeçilmez sebzelerinden karnabahar, kanser hücreleri ile savaşmada en etkili silahlardan. Ancak bu muhteşem sebzeyi yüksek ısıda değil buharda ya da fırında pişirmek daha sağlıklı oluyor.

Kış aylarında ilk akla gelen sebzelerden bir tanesi lahana. Yüksek lif oranı sayesinde bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı oluyor. Lahanayı sıcak sevmeyenler salata ve turşu şeklinde de tüketebilirler.

Soğuk havaların en faydalı sebzelerinden birisi de kereviz. Protein, demir ve kalsiyum açısından oldukça zengin. Bu vitaminler bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı oluyor.

C vitamini bakımından bir hayli zengin ıspanak antioksidan özelliği ile de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, ayrıca kış aylarında yaşanan sindirim problemlerine de birebir.

Ve havuç, a, b1, b2 vitaminleri ve lif kaynağıdır, enerji verir. Ayrıca mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.