Su, yaşamak için almamız gereken vücudumuzun en temel ihtiyaçlarından biridir. Vücudumuzun düzgün bir şekilde çalışması için günde en az 12 bardak su tüketmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizin bozulmaması için düzenli olarak su tüketmemiz gerekiyor. Ama bazı durumlarda su içmek sağlığı tehlikeye sokabilir.

İŞTE SU İÇİLMEMESİ GEREKEN DURUMLAR...

- Kustuktan sonra hiç beklemeden su içmek mideye zarar verebilir. Mide boş kaldığından, kendini toparlaması için biraz beklemek gerekir.

- Banyo yaptıktan sonra artan vücut ısısı ile birlikte susuzluk artar. Ama çıkar çıkmaz su içmek organları yorar ve organların çok çabuk yaşlanmasına neden olur.

Meyveler doğal oldukları halde içerdikleri şeker oranı yüksek. Bu yüzden meyve yedikten hemen sonra su içmek sindirim sistemine zarar verir. Meyvenin içerdiği Amino asitler mide yanmasına sebep olur.

Tatlılardan sonra su içmek tehlikeli olabilir.İçerdiği şekerden dolayı tatlıyı yedikten sonra su içmek kan şekerinin biranda yükselmesine sebebiyet verir.

- Çok fazla ağır hareketler yaptıktan sonra, koşup yorulduktan sonra su içmemek gerekir. Hemen içilen su karaciğer ve dalağınızın büyümesine ve şişmesine sebep olur. Biraz dinlendikten sonra ya da koşmaya başlamadan önce su içmek daha iyi olacaktır.

-  Uyku sırasında su içmek vücudunuza zarar verebilir. Gece uyanınca içilen su beyin fonksiyonlarını zarar verdiği söyleniyor.