Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesindeki Gençlik Merkezi Müdürlüğü, “Köyde Bir Gün Projesi” ile şehir merkezinde yaşayan öğrencilerin köy hayatını tanımaları ve kırsalda yaşayan vatandaşların yaşamlarını anlamaları için bir günlüğüne köye götürülmüş ve vatandaşların günlük yaşamlarına yardım etmeleri sağlanmıştı.

Bu kez tam tersi bir uygulama ile özellikle kırsalda yaşayan öğrencilerin şehir hayatını tanımaları ve ufuklarının açılmasına katkı sağlamak için “Şehirde Bir Gün Projesi” ile 35 öğrenci Ankara, İstanbul, Çanakkale ve Bursa illerinin yer aldığı geziye götürüldü.

Gezinin sponsoru olan Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, “Çocuklarımızın eğitilmesi ufuklarının açılması için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz’da daha önce yapılan köyde bir gün projesinin ardından bu kez de şehirde bir gün projesi ile öğrenciler şehir hayatını tanımaları için gezi düzenlediklerini söyledi.

Yılmaz, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ailelerinden ayrı ilk defa bir geziye çıkacak olmanın verdiği heyecanları yüzlerinden okunun öğrenciler, Gençlik Merkezi Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür ettiler.

Veliler de en az çocuklar kadar heyecanlılardı.

Toplanma yeri olan gençlik merkezine gelen öğrenciler,  aileleri ile vedalaşıp, 6 gün sürecek yolculuğa çıktılar.