Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Medipol Başakşehir, mücadeleden 2-0 galip ayrılarak puanını 23 yaptı.

İlk yarıda Adebayor'un müthiş golüyle devreye 1-0 önde giren İstanbul ekibi, ikinci yarıda ev sahibi ekibin baskısını bir türlü kıramadı.

Evkur Yeni Malatyaspor, 76. dakikada Adem Büyük ile net fırsattan yararlanamadı. Ceza alanı sol çaprazında Khalid Boutaib ile verkaça giren Sadio Diallo, pasını Adem Büyük'e çıkarıyor. Adem ceza sahası içinde bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yandan auta çıktı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında beraberlik golü için Medipol Başakşehir kalesine yüklenen Evkur Yeni Malatyaspor savunmasında az kişiyle yakalandı. Bu açığı iyi değerlendiren Edin Visca, ceza sahası içine kadar topu sürdü. Visca'nın ceza sahası içinden çektiği şut üst direkten döndü. Dönen topu takip eden Mevlüt Erdinç, ağlara gönderdiği topla maçın sonucunu tayin etti: 2-0

Bu sonuçla puanını 23'e çıkartan Medipol Başakşehir, lider Galatasaray'ı yakın takibe devam etti. İki maçlık galibiyet serisi sona eren Evkur Yeni Malatyaspor ise 14 puanda kaldı.