EURO 2020 eleme grubu maçında Fransa’ya konuk olan A Milli Takım, müthiş mücadesini bir de golle süsledi.

Giroud’un attığı gole 82. dakikada Kaan Ayhan cevap verdi. Mücadele öncesi çok tartışılan asker selamını yine yaptık. 

Kaan’ın golü sonrası milli futbolcularımız, Arnavutluk maçı sonrası olduğu gibi Suriye’de Barış Pınarı Harekatı’nı yürüten Kahraman Mehmetçik’e asker selamı gönderdi.

Fransızlar, Türk futbolcuların Arnavutluk maçında asker selamı vermelerini eleştirmişti. Millilerimiz, aynı sevinci bir kez daha yaparak Fransızlara cevap vermiş oldu.

89' Kritik karşılaşmanın sonuna 4 dakika ilave edildi.

87' Sol çaprazdan ceza sahasına giren Ikone yakın köşeye çok sert vurdu ancak kaleci Mert topu çelmeyi başardı.

85' Pavard'ı faulle durduran Cenk Tosun sarı kart gördü.

83' Fransa sağ kanattan Pavard ile tehlikeli geldi. Fransız sağ bek Cenk Tosun'un müdahalesi ile yerde kalırken ev sahibi tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazandı.

82' Gooooooool.... Fransa 1-1 Türkiye (Kaan Ayhan)

81' Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Kaan Ayhan düzgün bir kafa vuruşuyla topu yakın köşeden ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

79' Milli takımda Cenk Tosun oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

76' Gol... Fransa 1-0 Türkiye (Giroud)

76' Köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Olivier Giroud kafayı vurdu ve topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

72' Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Ozan Tufan müsait durumda şutunu attı ancak top farklı şekilde dışarı gitti.

69' Griezmann'ın kullandığı köşe vuruşunda Varane kafayı vurdu ama meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

69' Fransa yine rakip ceza sahasına çok adamla geldi fakat önce Merih'ten sonra da Kaan'dan başarılı müdahaleler geldi.

68' Sol kanattan süratle ilerleyen Kingsley Coman boş alanı değerlendirmek istedi ancak Merih Demiral'dan çok kritik bir müdahale geldi.

65' Savunmanın arkasına seken top, tehlikeli bir noktadaki Hernandez'in önünde kaldı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

61' Kenan'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunmadan seken top Ozan Tufan'ın önüne düştü. Ozan'ın topun gelişine yaptığı vuruş isabetli olmadı ve meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

60' Sol çizgide topla buluşan Griezmann kale sahasına yerden sert bir top gönderdi ancak kaleye yakın mesafedeki Ben Yedder'in dokunuşunda top dışarı gitti.

59' Milliler karşılaşmadaki en net GOL fırsatını yakaladı. İrfan Can'ın savunma arkasına attığı uzun topu Hakan Çalhanoğlu çok güzel indirdi. Müsait durumda topu önünde bulan Burak Yılmaz'ın vuruşunda top üstten dışarı gitti.

56' Umut Meraş tehlikeli bir bölgede topu kaybetti fakat Alman hakem pozisyonda Sissoko'nun faul yaptığını işaret etti.

53' Sol taraftan aldığı topu etkili bir şekilde taşıyarak ceza sahasına giren Hernandez sol ayağıyla şutunu attı ama top yandan dışarı gitti.

53' Milli takımda Zeki Çelik oyuna devam edemiyor. Kalan dakikalarda 22 numaralı formasıyla Kaan Ayhan görev yapacak.

49' Sarı Kart Lucas Hernández

45' İkinci devre başladı.

45' İlk devre sona erdi. 

42' Alman hakem Felix Brych itirazlarını sürdüren Hernandez'i sözlü olarak uyardı.

40' Sağ kanatta topla buluşup son çizgiye inen Griezmann kale sahasına tehlikeli bir top gönderdi ama Merih Demiral araya girerek topu kornere gönderdi.

38' Milliler bu dakikaya kadar kazandığı topları kullanmakta başarılı olamadı. Fransalı futbolcular yaptıkları baskıyla kaybettikleri topları kısa sürede kazanıp hücum devamlılığı sağladı.

35' Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Griezmann içeri doğru hareketlenip sol ayağıyla uzak köşeye tehlikeli bir şut gönderdi fakat meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti.

33' Ev sahibi ekip şu ana kadar ağırlıklı olarak sol kanattan hücum geliştirdi. Sağ tarafta görev yapan Sissoko ise ters kanattan gelişen hücumlarda sık sık ceza sahasına girip tehlike aradı.

30' Fransa tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yerleşti.

27' Griezmann'ın kullandığı köşe vuruşunda Lenglet kafayı vurdu ama top uzak köşede önce Mert'e sonra Ben Yedder'e çarparak oyun alanını terketti.

24' Fransa yine sol kanattan tehlikeli geldi. Coman'ın içeri çevirdiği topa Griezmann son anda dokunmadı ve meşin yuvarlak ters taraftaki Sissoko'nun önünde kaldı. Tottenhamlı futbolcunun ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok sol tarafına uzanarak topu kontrol etti.

21' Ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Coman sağ ayağıyla kaleyi yokladı ancak vuruşunda isabet sağlayamadı.

20' Sol kanatta topla buluşan Coman son çizgiye indi ve ortasını yaptı. Griezmann'ın yaptığı kafa vuruşunda top bir kez daha kaleci Mert'te kaldı.

16' Fransa arka arkaya çok net fırsatlar yakaladı. Sol kanattan gelişen hücumda Griezmann ceza sahasına girdi ve çaprazdan şutunu attı. Kaleci Mert'in çıkarttığı top Sissoko'nun önüne düştü fakat onun müsait pozisyonda yaptığı vuruşu da kaleci Mert kurtarmayı başardı.

14' Dörtlü Fransa savunmasının önünde ise Tolisso ve Matuidi görev yapıyor. Sağ kanatta Sissoko, sol kanatta Coman ve forvet arkasında Griezmann mücadele ediyor. İleri uçta ise Ben Yedder yer alıyor.

10' Burak Yılmaz ceza yayı üzerinde topla buluştu fakat kaleyi görmesine fırsat vermeyen Fransa savunması topu kazandı.

7' Müsabaka düşük bir tempoyla başladı. İki takım da henüz şut girişiminde bulunamadı.

4' Fransa cephesinde ilk maçta görev yapan isimlerden sadece Pavard, Varane, Sissoko, Matuidi ve Griezmann bu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu.

3' Karşılaşmanın ilk dakikalarında Fransa topa sahip olarak rakip savunmada boşluk arıyor. Milliler ise ilk bölümlerde oyunu kendi yarı alanında kabul ediyor.

1' Maç başladı. 

Grubunda 18 puanla lider konumda bulunan ay-yıldızlı ekibimiz, aynı puana sahip Fransa'yla liderlik maçına çıkıyor.

Milliler, kazandıkları takdirde 2 maç kala hem liderliği hem de EURO 2020'ye katılmayı büyük oranda garantileyecek.

Eğer Fransa kazanırsa şampiyonaya katılmaya resmen hak kazanacak.

İLK 11'LER

Fransa: Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez, Tolisso, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Coman, Ben Yedder

Türkiye: Mert, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Mahmut, Ozan, Okay, Kenan, İrfan Can, Burak