Fenerbahçe, Jailson'un Çin temsilcisi Dalian FC'ye transfer olduğunu KAP'a bildirdi.

İşte Fenerbahçe'den yapılan açıklama:

"Profesyonel futbolcumuz Jailson Marques Siqueira'nın Çin Kulübü Dalian Professional FC'ye, 4.500.000 Avro brüt bedelle transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

GREMIO'YA YÜZDE 20 PAY

Fenerbahçe'nin Jailson'un eski kulübü Gremio'ya da yüzde 20 pay verileceği kaydedildi.

2018'de Gremio ile 4 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında anlaşma yapan Fenerbahçe, Vedat Muriqi'nin ardından bir oyuncusu için daha yüzde verecek. Jailson, 2 sezonda Fenerbahçe'de 63 maça çıktı ve 3 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

FENERBAHÇE'DE 10. AYRILIK

Jailson, Fenerbahçe'den bu yaz ayrılan 10. oyuncu oldu. Fenerbahçe'de daha önce Vedat Muriqi, Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Mevlüt Erdinç, Miha Zajc, Mehmet Ekici, Erten Ersu, Alper Potuk, Tolgay Arslan'ın ayrılıklarının yanısıra Emre Belözoğlu futbolu bırakmıştı.

DUYGUSAL VEDA

Fenerbahçe Kulübünün Twitter hesabında "Yolun açık olsun Jailson" başlığıyla yer alan videoda Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Erol Bulut ve sarı-lacivertli oyuncular tarafından alkışlarla uğurlandı. 

Sarı-lacivertli takımda geçirdiği iki yıl için herkese teşekkür eden Jailson, "Gerçekten burada çok iyi karşılandım. Burası benim ailem. Aile gibi gördüğünüz bir yerden ayrılmak her zaman için zordur. Umarım hepiniz zaferlerle dolu bir sezon geçirirsiniz. Umarım yeni teknik ekibinizle bu sene taraftarımıza hak ettiği şampiyonluğu yaşatmak için çok çalışırsınız." ifadelerini kullandı.

Brezilyalı oyuncu, "Büyük Fenerbahçe taraftarı sizi unutmayacağım" diyerek sarı-lacivertli camiaya veda etti.