Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, Rizepor’un konuğu oldu. Mücadele Karadeniz ekibinin 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi ve sarı-kırmızılı takım şampiyonluk yolunda ağır darbe aldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray'ın ligdeki 10 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, Ünal Karaman yönetimindeki ilk galibiyetini alan Rizespor ise ligdeki 8 maçlık üç puan hasretine son verdi.

Karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Milan Skoda ve 53. dakikada Tunay Torun kaydetti.

GELECEK HAFTA ADEM VE DONK YOK

Öte yandan sarı-kırmızılı ekip, oyuna 77. dakikada dahil olan Adem Büyük'ün 87 ve 89. dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonrasında oyun dışı kalmasıyla mücadeleyi 10 kişiyle tamamladı. Ayrıca Donk da gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü.

Galatasaray'ın önümüzdeki hafta oynayacağı Gaziantep FK mücadelesinde Adem Büyük ve Donk forma giyemeyecek.

G.SARAY 50 PUANDA KALDI

Rizespor bu galibiyetin ardından puanını 28'e yükselterek rahat bir nefes alırken, Galatasaray ise 50 puanda kaldı.

Aslan, gelecek hafta Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek. Rizespor'un rakibi ise Antalyaspor olacak.

MUSLERA'NIN KAVAL KEMİĞİ KIRILDI

Karşılaşmanın 14. dakikasında karşı karşıya kaldığı Milan Skoda ile çarpışan Fernando Muslera, sağ kaval kemiğine bir darbe aldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Uruguaylı kalecinin, kaval kemiğinde kırık olduğu tespit edildi.

ANDONE DE DİZ BAĞLARINDAN SAKATLANDI

Öte yandan Galatasaray'da karşılaşmanın ikinci yarının başında Ahmet Çalık'ın yerine oyuna giren Florin Andone de talihsiz bir sakatlık yaşadı.

68. dakikada kale önünde yaşanan bir pozisyonda kaleci Tarık Çetin'in yere düştüğü sırada sağ dizine darbe alan Rumen golcü oyuna devam edemeyerek sedyeyle saha kenarına alındı ve yerini Younes Belhanda'ya bıraktı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan teknik direktör Fatih Terim, Andone'nin de diz bağlarından sorun yaşadığını ve uzun süre takımda yer almayacağını söyledi. Terim, ''Maalesef Emre Akbaba gibi aşağı yukarı aynı yerden Muslera'nın ayağında kırık var. Andone'nin de bağları... Onun da diz bağları. Uzun müddet o da olmayacak.'' dedi.