Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı 2020 yılı faaliyet programında yer alan “Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası” 06-11 Mart 2020 tarihlerinde Mersin Erdemli Atış poligonunda düzenlendi.

Türkiye geneli toplamda 512 sporcunun katıldığı şampiyona da Kahramanmaraş’ı temsilen katılan havalı tabanca takımı Yıldızlar ve Gençler Kategorilerinde hem bireysel hem de takım sıralamasından topladıkları puanlar ile şampiyonluklara ambargo koydular.

Havalı tabanca takımının dereceleri şu şekilde oldu;

Yıldız erkekler 10M Havalı Tabancada Abdulkadir Kılıç, Emirhan Tuğsat, Kemal Metkan Akalın dan oluşan takım topladıkları 1054 puanla Türkiye Şampiyonu,

Genç erkekler 10M havalı tabancada Kağan Alkış, Samet Yaprak, Tunahan Tatoğlu dan oluşan takım topladıkları 1631 puan ile Türkiye Şampiyonu,

Bireysel sıralamada ise Yıldız Bayanlar kategorisinde Zerda Kaynak Türkiye Şampiyonu oldu.

Yıldız Erkekler kategorisinde Abdulkadir Kılıç Türkiye Şampiyonu

Genç Erkekler kategorisinde Kağan Alkış Türkiye üçüncüsü olan sporcularımız olmuştur.

Başarılı sporcularımız ve antrenörleri Yusuf Tuğsat Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz’u makamında ziyaret ettiler. Sporcuları ve Antrenörleri ayrı ayrı tebrik eden Boz, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başarılarının devamını temenni etti. Ziyaret sonunda şampiyona hatırası hatıra fotoğrafı çektirildi. İl Müdürü Boz sporculara hediyeler takdim etti.