Sezona Teknik Direktör Cafer Aydın ile başlayan, ancak alınan kötü sonuçlar sonrası Aydın'la yollarını ayıran KİPAŞ Kahramanmaraşspor, daha sonra eski futbolculardan Oktay Derelioğlu ile anlaşmaya varmıştı.

Derelioğlu'nun ayrılması sonrası teknik direktör arayışları içerisine giren kulüp, yeni teknik direktör Alpaslan ile anlaştı.

Kulüp Başkanı Fatih Ceyhan, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında KİPAŞ Kahramanmaraşspor'u yeni teknik direktörlerinin istenilen noktalara getireceğine inançlarının tam olduğunu belirtti.

Alpaslan'ın, KİPAŞ Kahramanmaraşspor'u bilen bir teknik adam olduğunu ifade eden Ceyhan, şunları söyledi:

"Hocamız, KİPAŞ Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş'a karşı bir duygu besleyen ve burayı gerçekten seven bir kişidir. Bizim yolumuz doğru, yükümüz ağır, hocamla zaten bunları paylaştık. İstedikten sonra yapılamayacak hiç bir şey yok.

Bu saatten sonra umarım her şey daha iyi olur, çünkü bu şehir her şeyin en iyisine layık. Bazen hesaplamadığınız sonuçlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz ama önemli olan buradan paniğe düşmeden tekrar geri dönüşün cesaretini gösterebilmektir."

Alparslan ise, daha önce de KİPAŞ Kahramanmaraşspor'da hocalık yaptığını, o yüzden bu şehri çok iyi bildiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın kendisi için çok farklı bir şehir olduğunu dile getiren Alparslan, şöyle devam etti:

"Özellikle camialar, cemiyetler ve taraftarlar, kötü günlerde, sıkıntılı günlerde pozitif yönde ortaya çıkarak, takımını camiasını ayakta tutar. Burada tek taraflı bir strateji gerçekten ayağı biraz çukurda kalır. Gerek teknik heyet olarak gerek oyun kadromuz olarak gereken yönetenler olarak ve en önemlisi taraftarımız olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiği zaman, bu sıkıntılı günlerden çıkılacağı inancı içerisindeyim. Ben teknik adam olarak başına geçtiğimiz bu takımı şuan da önümüzde oynanacak olan 5 resmi maç var. Bunun 2'si kupa maçında 3'ü de lig maçıdır. Bunların analizini yapıp en sağlıklı şekilde, ikinci yarının da plan ve programı içerisinde avantaj elde edebileceğimiz bir puan barajını yakalamak istiyoruz. Kısa vadede ki tek düşüncemiz budur."

Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Ceyhan ve Teknik Direktör Alpaslan sözleşmeyi imzaladı.