Olaylı geçen Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı sonrası Rizespor Başkanı Hasan Kartal, saldırı ve sportmenliğe aykırı açıklamaları, Rizespor teknik direktörü Okan Buruk sportmenliğe aykırı açıklamaları, Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak da sportmenliğe aykırı açıklamaları sebebiyle PFDK'ya sevk edildi.

TFF'den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında yapılan Çaykur Rizespor-Galatasaray karşılaşmasının ardından ev sahibi takımın başkanı Hasan Kartal'ı "saldırı" ve "sportmenliğe aykırı açıklamaları", teknik direktör Okan Buruk'u "sportmenliğe aykırı açıklamaları" ve Karadeniz ekibinin Paraguaylı oyuncusu Samudio'nun da "kural dışı hareketi" nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği aktarıldı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak da "talimatlara aykırı hareketi" gerekçesiyle disiplin kuruluna gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor kulüplerinin de çeşitli nedenlerle PFDK'ye sevk edildiği bildirildi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor "çirkin ve kötü tezahüratı" ve "saha olayları", aynı kulübün futbolcusu Erdal Akdarı "kural dışı hareketi", Abalı Denizlispor "saha olayları", Hataspor da "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle PFDK'ye gönderildiği belirtildi.