Bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çeken Anderson Talisca, milli formaya göz kırpıyor. Brezilya Milli Takımı oyuncu araştırma ve analiz ekibinde görevli olan Fernando Lazaro ve Matheus Bachi'nin, Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Talisca'yı da gözlemleyeceği ve Şenol Güneş ile özel bir görüşme gerçekleştirecekleri ortaya çıktı. Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Tite'nin, ekibini İstanbul'a göndermesinin tek sebebi Talisca'yı izlemek değil. Lazaro ve Bachi'nin, Nevzat Demir Tesisleri'ni de gezecekleri ve Brezilya Milli Takımı'nın konaklaması konusunda kulüple görüşecekleri öğrenildi. Brezilya, yazın Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesinde Nevzat Demir Tesisleri'nde kamp yapmak istiyor.

Kupa öncesi son hazırlık 

2018 Dünya Kupası 14 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da düzenlenecek. Turnuva öncesinde coğrafi olarak Rusya'ya yakın bir ülkede konaklamak ve hazırlıklarını sürdürmek isteyen Brezilya Milli Takımı'nın tercihi Nevzat Demir Tesisleri olacak. Türkiye Süper Lig'i, 20 Mayıs 2018'de oynanacak 34. hafta maçlarıyla birlikte tatile giriyor. Bu süreçte boşa çıkacak olan tesislerde konaklamak isteyen Brezilya Milli Takımı'nın yetkilileri, siyah-beyazlı yöneticilerle görüşme gerçekleştirecek. Eğer taraflar bu konu üzerinde anlaşırlarsa, yıldızlar karmasından oluşan Sambacılar, hazırlık sürecini Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirecek. Brezilya Milli Takımı'nda Neymar, Coutinho, Paulinho ve Marcelo gibi yıldız isimler forma giyiyor. Sambacılar, Nevzat Demir'de kamp yaparken, turnuva öncesi oynayacağı hazırlık maçlarını da Vodafone Park'ta ya yapmayı planlıyor.

Kartal'ın konuğu Karabükspor

Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında bugün Kardemir Karabükspor'u konuk edecek. Ligin ikinci yarısına Antalyaspor'u 2-1 yenerek başlayan siyah-beyazlılar, sonraki hafta Kasımpaşa'yı da aynı skorla geçti. Beşiktaş, geçen hafta ise deplasmanda Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekip, zirvedeki iddiasını sürdürmek için Karabükspor'u yenip, sıralamada üstünde yer alan takımların puan kaybetmesini bekleyecek. Süper Lig'de yaptığı 20 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgiyle 37 puan toplayan Beşiktaş, 4. sırada bulunuyor. Sıkıntılı bir sezon geçiren Kardemir Karabükspor ise şu ana dek 3 kez galip gelebildi. Oynadığı 3 maçı beraberlikle tamamlayan ve 14 kez mağlup olan ve 12 puana sahip olan Karabükspor, son sırada yer alıyor.

Pepe ve Talisca ceza sınırında 

Beşiktaş'ta üçer sarı kartı olan Pepe ve Talisca, Karabükspor maçı öncesi ceza sınırında bulunuyor. İki oyuncu, bugünkü mücadelede sarı kart görürse 22. haftadaki Atiker Konyaspor karşılaşmasında görev alamayacak. Babel ise kart cezasını çektiği için bugün Karabükspora karşı forma giyebilecek.

Vodafone Park'ta geçit vermiyor

Beşiktaş, Karabükspor karşısında ligdeki başarılı iç saha performansını sürdürmeye çalışacak. Süper Lig'de son hafta Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, iç sahada 36 karşılaşmada yenilmedi. Kartal, ligde sahasındaki son mağlubiyetini 2015-2016'da, Fatih Terim Stadı'nda 36 hafta önce Akhisarspor'a karşı almıştı.

Kupa maçları ertelenmeli

İzmir'de gerçekleştirilen Kartal Yuvası mağazası açılışına katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yoğun fikstürden dolayı teknik direktör Şenol Güneş'in yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Orman, “18 Mart'a kadar çok maç oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih maçları, ligde ve kupada Fenerbahçe ile oynayacağız. Ardından Trabzonspor ve Başakşehir maçlarımız var. Güçlü bir kadromuz var ama biraz dengelenmesi lazım. Bana göre bazı maçların tehir edilmesi lazım. Beşiktaş, Türkiye’nin Avrupa’daki yüzü, biz bu ülkeyi temsil ediyoruz. Tolerans demeyelim de fikstürde yardım edilmeli. Fenerbahçe ve Federasyon ile görüşmemiz olmadı. Gerek duyarsak olur” ifadelerini kullandı.