Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu dördüncü maçında bugün Fransa'nın Monaco ekibini konuk edecek. Grupta lider durumda bulunan ve üst üste 3 galibiyet alan siyah-beyazlı ekip, rakibini yenerek seriyi 4 maça çıkarmaya çalışacak. Beşiktaş, Monaco yendiği takdirde 2 maç kala gruptan çıkmayı garantileyecek. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 3 maçını kazanarak 9 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, bugün de galip gelirse puanını 12'ye çıkararak tarihinde ilk kez üst turda mücadele etme hakkı elde edecek.

Siyah-beyazlı ekip, Fransa temsilcisiyle berabere kalırsa gruptan çıkmak için Portekiz'den gelecek sonucu bekleyecek. Beşiktaş, Monaco ile berabere kaldığı takdirde 10 puana ulaşacak. Bu sonuç sonrası siyah-beyazlı ekip, Leipzig'in Porto'yu yenmesi halinde yine bitime 2 maç kala 2. tura adını yazdıracak.

Rekor için sahada

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu dördüncü maçında bugün Fransa'nın Monaco takımıyla evinde karşılaşacak Beşiktaş, yeni bir rekor için sahaya çıkacak. Grubundaki ilk 3 maçını kazanarak Şampiyonlar Ligi'nin en iyi başlangıcını yapan Türk takımı unvanını alan siyah-beyazlılar, bu sefer grupta en yüksek puanı toplayan ekip olarak tarihe geçmek istiyor. G Grubu'ndaki ilk 3 maçında deplasmanda Porto'yu 3-1, evinde Leipzig'i 2-0 ve yine deplasmanda Monaco'yu 2-1 mağlup eden Beşiktaş, 9 puanla lider durumda bulunuyor. Fransa temsilcisini yenmesi halinde 12 puana ulaşacak siyah-beyazlılar, hem en iyi başlangıç serisini 4 maça çıkaracak hem de Türk takımları arasında gruplarda en yüksek puan alan takım olacak.

G Grubu'ndaki puan durumu.

G Grubu'ndaki puan durumu.

  • Caner kadroda yok
  • Siyah-beyazlı ekipte, Monaco maçı öncesi sarı kart sınırında bulunan Caner Erkin, teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroya alınmadı. Deneyimli teknik adam, Caner'in yanı sıra Mustafa Pektemek ve Orkan Çınar'ı da Monaco maçının kadrosuna almadı.
  • Fransız ekibinde ise Falcao, Kongolo ve Sidibe sakatlıkları dolayısıyla kadroya dahil edilmedi.

'Allah, Türkiye'yi sevindirmeyi bize nasip etsin'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. haftasında bugün Monaco'yu yenerek, hem bu kulvarda unvanların sahibi olmak hem de taraftarlarını sevindirmek istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'na konuk olan Orman, şu ifadeleri kullandı

  • Monaco maçında 4. galibiyeti de almak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi çok zorlu bir kulvar. Oyuncular için de bir motivasyon kaynağı ve bir vitrin. Beşiktaş’ın oturmuş bir teknik kadrosu, oyuncu yapısı ve muhteşem bir taraftarı, stadı var. Atmosferi de çok iyi. İnşallah, Allah bize insanlarımızı sevindirmeyi nasip etsin. Allah nasip etsin, biz gideceğimiz yere kadar gidelim.

Cenk Tosun rekor peşinde

Beşiktaş’ın Monaco karşısındaki en önemli kozlarından biri Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 3 maçta 3 gol atan Cenk Tosun olacak. Siyah-beyazlı takımda bu sezon sergilediği performansla dikkat çeken 26 yaşındaki futbolcu, bugünki mücadelede de teknik direktör Şenol Güneş’in en büyük kozlarından biri olacak. beşiktaş'ın bu sezon oynadığı 14 maçın 12’sinde on birde sahaya çıkan Cenk, 8 gole imza attı. Siyah-beyazlı formayla son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez fileleri havalandıran milli futbolcu, Monaco karşısında aynı başarıyı göstermesi durumunda Avrupa'nın bu büyük futbol organizasyonunda Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu unvanını ele geçirecek. Devler Ligi'nde 4 gol atan ve Oktay Derelioğlu ile bu unvanı paylaşan Cenk, bugünkü karşılaşmada gol bulduğu takdirde bu unvanın tek sahibi olacak.

Jardim galibiyet için umutlu

  • Monaco Teknik Direktör Leonardo Jardim, Beşiktaş karşısında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Jardim, "Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon yarı final oynadık. İnancımız yerinde, oyuncularım inanmaya devam etsinler. Önümüzde 3 maç var ve 3 maç, her şeyin mümkün olması demek. Tek hedefimiz galibiyet. Buradan alacağımız herhangi bir puan, bizim için çok avantajlı olacak" dedi. Fransa'da oynanan ilk maçta etkili olduklarını kaydeden deneyimli çalıştırıcı, "Ligde iyi gidiyoruz ancak Şampiyonlar Ligi'nde maçlarımız iyi gitmedi. Kazandıkça daha fazla geri dönüş yapacağız, hala iddiamız var" diye konuştu. Stadın atmosferi ile ilgili bir soru üzerine Jardim, "Daha önce Braga'nın başındayken bu statta bir maça çıkmıştım. Oyuncular için daha motive edici" ifadelerini kullandı.