Galatasaray, Süper Lig’in 27. haftasında bugün evinde Trabzonspor’u ağırlayacak. Bir yanda şampiyonluk kovalayan ev sahibi sarı-kırmızılı ekip, diğer yanda gelecek sezon Avrupa’da olmak isteyen bordo-mavililer arasındaki dev kapışma nefesleri kesecek.

Ligde 54 puanla en yakın rakibi Medipol Başakşehir’in 1 puan önünde lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor maçını kazandığı taktirde liderliğini sürdürecek. Son olarak derbi maçta Fenerbahçe’ye konuk olan Galatasaray, ardından ise Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş ile evinde önemli müsabakalara çıkacak.

Ligin son 2 haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor’u deplasmanda 3-1, sahasında da Evkur Yeni Malatyaspor’u 4-1’lik skorla mağlup eden Trabzonspor ise, lig lideri rakibi karşısında kazanarak art arda 3 maçtan galibiyetle ayrılmanın mücadelesini verecek.

Rekabette Galatasaray önde

Ligde 42 puanla 5. sırada yer alan Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda zorlu rakibi karşısında puan kaybetmek istemiyor. Ligde geride kalan 26 haftada Galatasaray, 17 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 3 beraberlik sonucunda topladığı 54 puanla lider durumunda bulunuyor.

Bordo-mavililer ise 11 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 9 beraberlikle aldığı 42 puanla 5. sırada yer alıyor. Ligin ilk yarısında Trabzon’da oynanan maçı Karadeniz ekibi 2-1 kazanmıştı.

Galatasaray, Trabzonspor ile ligde 125. kez karşı karşıya gelecek. iki takım bugüne kadar lig, kupa ve özel müsabakalar toplamında 124 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu karşılaşmalarda 56 kez sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, 41 kez de bordo-mavililer rakibini mağlup etti. 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Berabere kalmıyorlar

Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde son 10 maçta beraberlik yaşanmadı. İki takım arasında berabere biten son maç 2012- 2013 sezonunun ilk yarısında Trabzon’da oynandı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 23 Aralık 2012 tarihinde yapılan ve golsüz sona eren lig maçının ardından rekabette beraberliğe rastlanmadı. Bu maçın ardından tamamı ligde oynanan 10 müsabakadan 5’inde Galatasaray, 5’inde ise Trabzonspor galip geldi.

Trabzonspor'a kaybediyor

G.Saray, Trabzon’a ligdeki son 3 maçını kaybetti. Aslan, 2016-17 sezonunun 8. haftasında evinde 1-0, 25. haftada deplasmanda 2-0, bu sezonun ilk yarısında ise dış sahada 2-1 yenildi.

Seriyi sürdürme peşinde

Deplasmanda en son 9. haftada Malatya’ya 1-0 yenilen ve ardından 8 dış saha maçında 4 galibiyet ve 4 beraberlik alan Trabzonspor, dış sahadaki yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Gözler golcülerde olacak

Galatasaray’ı bu sezon ligde sırtlayan ve gol rekorunu kıran Fransız yıldız Bafetimbi Gomis, Trabzonspor müsabakasında da sarı-kırmızılı takımın en büyük silahı olacak. Gomis, ligde son 5 haftada rakip fileleri 8 kez havalandırdı. Başarılı golcü, ligde bu sezon toplamda ise 25 gol kaydetti.

Trabzonspor’da ise bütün gözler Burak Yılmaz da olacak. 32 yaşındaki oyuncu, bu sezon görev aldığı 20 müsabakada attığı 20 golle bordo-mavili takımın en skorer ismi konumunda. Gomis ile Burak Yılmaz aynı zamanda gol krallığının ilk iki sırasında yer alarak kendileri adına da önemli bir yarışın içinde bulunuyor.

Muhtemel 11'ler

  • Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues Gomis.
  • Trabzonspor: Onur, Pereira, Uğur, Hubocan, Novak, Okay, Kucka, Sosa, Yusuf, Abdulkadir, Burak.