Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen saldırının faili Şaban Baymaz'ın, Kadıköy'deki Ülker Stadyumu'na yönelik saldırıyı geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçında gerçekleştirmeyi planladığını ancak harekete geçemeden yakalandığı ortaya çıktı.

Baymaz'ın, Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısında ise uzaktan kumandalı bir düzenek kullandığı tespit edildi. Kadıköy'de trafik denetimi yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 28 Ekim günü şüpheli görülen bir kişiyi gözaltına almış, üzerinden sahte kimlik çıkan şüphelinin aranan Şaban Baymaz olduğu anlaşılmıştı.

Baymaz'ın parmak izini alan ekipler yapılan karşılaştırmada ilginç bir sonuca ulaştı. Baymaz'ın geçen yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'na saldırı düzenleyen terörist olduğu anlaşıldı.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATACAKLARDI

Temizlik işçisi bir kadının hayatını kaybettiği bir kişinin yaralandığı o saldırı ile ilgili sorgulanan Baymaz, itiraf ettiği saldırıda kullandığı havanın yapısını ve yerini de anlattı. Baymaz'ın verdiği ifade doğrultusunda TEM ekiplerinin ormanlık alanda yaptıkları aramada saldırıda kullanılan havan bulundu. Havana, uzaktan kumanda ile ateşlenebilen otomatik düzenek takılı olduğu tespit edildi. Terör örgütünün uzaktan kumanda düzeneğini ilk kez kullandığı öğrenilirken, Baymaz'ın itirafı bununla da sınırlı kalmadı. TEM ekipleri, terör örgütü üyesinin verdiği bilgiler doğrultusunda üç ilde operasyon düzenledi. Batman, Mardin ve Mersin'de yapılan operasyonlarda ise 60 kilo patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla birlikte biri Suriyeli, 4 terörist yakalandı.

ÜLKER STADI ÇEVRESİNDE FOTOĞRAF ÇEKMİŞLER

TEM ekipleri Baymaz'ın telefonunu inceleyince, Ülker Stadyumu çevresinden çekilmiş fotoğraflar tespit etmişti. Teröristin ifadesinde, 2016'da Türkiye'yi yasa boğan Beşiktaş Vodafone Arena yakınında 38 kişinin can verdiği bombalı saldırının ikizini planladığı ortaya çıkmıştı. Baymaz'ın geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçını beklediği ancak harekete geçemeden yakalandığı öğrenildi.