çişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsunda düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısına katıldı. Toplantıya Samsun, Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Ordu, Gümüşhane Kastamonu, Rize, Sinop, Trabzon illerinin Valileri, İl Jandarma ve il Emniyet Müdürleri de katıldı. Toplantının açılış bölümünde konuşan Bakan Soylu, seçim güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Türkiyede seçimlerin anlamının, etkisinin, toplumun seçime olan ilgisinin, katılımının dünyadaki diğer ülkelere kıyasla biraz daha yüksek olduğunu belirterek, "Daha önemlisi Türkiyenin gücü ve bölgesindeki etkisi arttıkça bizdeki bir seçimin küresel sistemle etkileşimi bölgesel etkisi ve önemi de artmaktadır. Çünkü ülke olarak terör, göç ve uyuşturucu gibi önemli küresel sorunlarla doğrudan temas halindeyiz. Aynı zamanda gelişmiş batı dünyası ile nispeten az gelişmiş ama önemli enerji ve insan kaynağı potansiyeline sahip Ortadoğu arasında da coğrafi ve siyasi olarak kritik bir yerdeyiz. Dolayısıyla bizim attığımız her adımın, bizde yaşanan her gelişmenin küresel sistemde bir muhakkak bir karşılığı vardır. Garip bir şekilde, darbelerle ve darbe anayasalarıyla dolu bir siyasi geçmişimiz olmasına rağmen, seçim kültürümüz oldukça yüksektir" dedi.

'TERÖR BURADA POZİSYON ALMAK İSTEYECEKTİR'

Bakan Soylu, herhangi bir Avrupa ülkesindeki bir belediye başkanlığı seçiminin, küresel sistemde kimsenin çok da umurunda olmadığını aktararak, "Ancak Türkiyedeki her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimleri de sistem açısından önemlidir ve bu süreçte belli güç merkezlerinin pozisyon almak istemesi söz konusudur. Terör örgütü burada pozisyon almak isteyecektir; Türkiyenin istikrarından rahatsızlık duyanlar burada pozisyon almak isteyecektir, küresel dengeleri maalesef başka yerler lehine sabit tutmak isteyenler, elbette ki bu süreçte pozisyon almak isteyeceklerdir. Bunun haricinde içerideki bazı sosyal gelişmeler de 31 Mart yerel seçimlerinin güvenlik risklerini arttırmaktadır" diye konuştu.