Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya devi Facebook, Snapchat’i satın alamayın popüler özelliklerini bir bir kendi platformuna eklemeye başladı.

Bu özelliklerden biri olan ve 24 saat içerisinde otomatik silinen durum özelliğini ise Facebook platformunun dışında 2012 yılında satın aldığı popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram’a da ekledi. Durum özelliğinin ciddi kullanıcı sayısına ulaşmasından sonra ise aynı özelliği 2014 yılında satın aldığı mesajlaşma platformu WhatsApp’ın mobil uygulamasına eklemekten geri durmadı.

Şimdi ise ABD’li sosyal medya devi, durum özelliğini kullanıcı sayısı her geçen gün katlanarak artan WhatsApp Web uygulamasına ekleme kararı aldı. Eklenecek bu özellikle birlikte WhatsApp Web kullanıcıları, uygulamanın sol tarafta bulunan durum güncellemesi butonuna tıkladığında hem kendi durum güncellemesini hem de arkadaşlarının durum güncellemesini görebilme imkanına kavuşacak.

Şimdilik WhatsApp Web sürümünde durum güncellemesi yapılamıyor. Sadece arkadaşlarınızın yaptığı durum güncellemeleri görülebiliyor. Lakin yakın zamanda durum özelliklerinin aktif olarak kullanılabileceği ifade ediliyor.