Turizmde 2018’de 46 milyonu aşkın ziyaretçi çekerek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran Türkiye'nin başarısına sağlık turizmi kapsamında gerçekleşen seyahatler de katkıda bulundu.

Son yıllarda başta şehir hastaneleri ve termal tesisler olmak üzere, sağlık turizmi alanında önemli yatırımlara imza atan Türkiye, bu hizmetten yararlanmak isteyen yabancı turistlerin de ilgi odağı olmaya başladı.

Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm faaliyeti, "sağlık turizmi" olarak kabul ediliyor. Tıp turizmi  termal turizm yaşlı ve engelli turizmi  sağlık turizminin kategorilerini oluşturuyor.

Türkiye de söz konusu kategoriler çerçevesinde yatırım portföyünü geliştirirken, özellikle geride kalan birkaç yılda onkoloji, ortopedi ve estetik gibi alanlarda şifasını Türkiye'de arayan turistlerin ilgisi resmi rakamlara yansıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl sağlık amacıyla Türkiye'yi ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 27,3 artarak 551 bin 748 oldu. Söz konusu gerekçeyle son 10 yılda ülkemizi ziyaret edenlerin sayısı da 3 milyon 172 bin 789 kişi olarak kayıtlara geçti.