Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Batum kentinde bulunan Leogrand Hotel'de meydana gelen yangında 12 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı. 12 kişiye mezar olan oteldeki büyük ihmal ortaya çıktı.

Birkaç ay önce yangın koruma sistemi bulunmadığı için para cezası kesildiği öğrenildi.

KAZAN DAİRESİNDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

Kazan dairesinde meydana gelen patlama nedeniyle çıktığı belirtilen yangında,alevler kısa sürede üst katlara yayıldı. Altta iki katlı kumarhanenin bulunduğu otelde, yangın nedeniyle büyük panik yaşandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, görevlilerin de yardımıyla müşteriler tahliye edildi.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay ile ilgili Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Batumkentinde bulunan bir otelde çıkan yangın sonucu ilk bilgilere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bakanlık 100 kişinin otelden tahliye edildiği belirtti. Yaralıların sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken Gürcistan birinci devlet kanalının haberine göre, Batum Hastanesinde 10 kişi tedavi altına alındı.

ÖLÜ VE YARALILAR GÜRCİSTAN, TÜRKİYE VE İSRAİL'DEN

Hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında Gürcistan, Türkiye ve İsrail vatandaşları olduğu belirtiliyor.

2015 yılının Temmuz ayında açılan otelin, Türk işadamına ait olduğu için, özellikle Türkler tarafından tercih edildiği belirtildi.

BİRKAÇ AY ÖNCE YANGIN KORUMA OLMADIĞI İÇİN CEZA KESİLMİŞ

Öte yandan, birkaç ay önce yetkililer tarafından kontrol edilen otelde yangın koruma sistemi bulunmadığı için para cezası kesildiği söyleniyor.


EN LÜKS OTELLERDEN

Batum'daki Leogrand otelinin 2015 yılında açıldığı ve bölgedeki en lüks otellerden biri olduğu biliniyor. 185 odalı otel 35 milyon dolara inşa edilmişti.