Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Kuzdere Mahallesi 1'inci cadde üzerinde bulunan müstakil bir evde 3, sokakta ise 20 kedi besleyen Kuş ailesi, geçen cuma saat 17.00 sularında evlerine geldiklerinde birçok kedinin kusmaya başladığını ve ardından öldüklerini fark etti.

İlçedeki özel bir veteriner kliniği arayan aile, bu kedilerden sadece 3'ünü erken müdahale ile kurtardı.  17 kediyle 3 tavuk da aynı alanda öldü.

SALAMLA ZEHİRLEDİLER
Bunun üzerine Kemer Belediyesi'ni arayan Kuş ailesi, kedilerin ve tavukların yedikleri zehirli salamdan öldüklerini belirleyip, örnekler aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle Kemer Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi görevlileri de olay yerine gelerek bilgiler alıp, incelemelerde bulundu.

“HİSLERİMİ HİÇ ANLATAMAM”
Emekli İnanç Kuş (47), "Evin önünde sokak kedilerine bakıyorduk. Kendi evimde 3 kedimiz var. Ayrıca kediler için biz hiçbir yerden mama falan da istemedik. Kendimiz alıp, kendimiz besliyorduk. Kedilerimiz bir anda zehirlendi. Ama nasıl zehirlendi onu bilmiyoruz. Ağızlarından köpükler gelmeye başladı. Biz ne yapacağımızı bilmediğimiz için gerekli yerlere bildirdik. Sağ olsun onlar da geldi. Biraz geç kaldılar ama yine de geldiler. Bu olayla ilgili hislerimi hiç anlatamam. Hele o kedilerin gözümüzün önünde ölmeleri, zaten bitirdi bizi. Çocuklarımız bile hiç iyi değil. Evdeki kediyi aşağıya bırakamıyorum. Çünkü etrafta yine zehirlenirler diye korkuyoruz." dedi.