Türkiye genelinde, kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Adana'da kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kendilerini yaralayınca hastanelik oldu. 

Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu. 

Kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 70 kişinin tedavi için kent merkezindeki hastanelere geldiği öğrenildi.

Denizli

Denizli'de de öğle saatlerine kadar 116 kişi kurban keserken ya da et doğrarken yaralanarak hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim işleminin başlamasıyla kendini yaralayan "acemi kasaplar" nedeniyle Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastaneleri ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yoğunluk oluştu.

Kocaeli

Kocaeli'nde, bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan 15 kişi, devlet hastanesinde tedavi edildi.

Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan "acemi kasaplar" yoğunluğa neden olurken, yaralıların bazıları ayakta tedavi oldu.

Bolu

Bolu'da da kesim esnasında çeşitli yerlerinden kesici aletlerle yaralanan 17 vatandaş, ambulans ve özel araçlarla Bolu İzzet Baysal Hastanesi Köroğlu Ünitesi ve kentteki diğer hastanelerin acil servislerine baş vurdu.

Yaralan 17 kişi, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Hastane yetkilileri, Kurban Bayramı dolayısıyla kesici alet yaralanmalarının akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

Zonguldak

Zonguldak'ta da kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan 27 "acemikasap", hastanelere başvurdu. 

Zonguldak merkez ile Alaplı, Kozlu, Kilimli, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde kurban kesim işleminin başlamasının ardından çeşitli hastanelerin acil servisleri, dikkatsizlik sonucu kendisini yaralayan "acemikasaplar" ile doldu. 

Sakarya

Sakarya'da ise kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar hastanelik oldu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine gelen yaralı vatandaşlar, buradaki tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.

Ayrıca, hastaneye başvuran bir vatandaşın parmağının koptuğu ve Kocaeli'deki hastaneye sevk edildiği öğrenildi.