Başbakan Yıldırım'ın Bosna Hersek ziyareti öncesinde açıklama yaptı. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bosna Hersek Devlet Başkanları Konsey Üyeleri ile bir araya gelme fırsatımız olacak." açıklamasında bulundu. "Balkanların istikrarı ve huzuru için elimizden geleni gayreti gösteriyoruz. Balkanlarda yaşayan bütün ülkelerin refahı için, Balkanlar ve Türkiye ilişkilerinin gelişlmesi için önemli bir vesile olmuş olacak.

Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de refakat edecektir.

MGK bildirisindeki 'proje örgüt' ifadesi

İfade kendini anlatıyor bu örgütler kendi iradesi ile ortaya çıkan örgütler değil birilerinin amaçlarına hizmet etmek için geliştirilmiş kurulmuş örgütlerdir. Biz bunlara bazen taşeron örgüt diyoruz. Vatandaşın dikkatini çekmek için böyle bir tabir yer aldı.

Suriye Gelecek Partisi ve ABD'nin destek açıklaması

Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini söyledik. Suriye ve Irak'ta başka isimlerle karşımıza çıkıyor üzerindeki postu kaldırdığımızda gerçek ortaya çıkıyor. Biz bunları iyi tanıyoruz bazı dostlarımızı kandırabilirler ama bizi kandıramazlar.

PKK tabela değiştirdi

Türkiye'yi güneyden kuşatmayı amaçlayan terör koridoru için PKK'yı 3 harfli tabelalar altında gizlemeye çalışan ABD, şimdi de Suriye'de canilere 'parti' kurduruyor.

Haseke'de önceki gün düzenlenen kongreyle hayata geçirilmeye çalışılan "Suriye'nin Geleceği" adlı oluşum, tepeden tırnağa PKK'lılardan müteşekkil.