Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti. Tüm Afyonkarahisarlıları selamlayarak başladığı konuşmasında Erdoğan, kuruluşundan bugüne AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarında görev yapanlara teşekkür ederken, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizimle ortak bir geleceğe yürümek isteyenlere musafaha için ellerimiz daima açıktır. Geleceğimizi karartmak isteyenlere ise aynı ellerin yumruk olup, tokat olup inmesi kaçınılmazdır." dedi.

Tüm kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz"

İnsani kalkınma yardımları bakımından Amerika'dan sonra dünya ikincisi olan Türkiye'nin milli gelire oranla ise bu konuda dünya birincisi olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Nerelerden nerelere geldik ve gönül coğrafyalarımızdaki tüm kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz. Çünkü biz kendisi ile birlikte tüm dostlarının, kardeşlerinin, tüm insanlığın iyiliğini, güzelliğini, huzurunu, refahını isteyen bir ülkeyiz, çünkü biz Türkiye'yiz. Onun için bilerek bir masuma zarar vermektense kendi hayatımızı tehlikeye atmayı göze alırız. Onun için mazlumlara açtığımız kollarımızı hiçbir zaman kapatmadık, kapatmayız. Onun için maziden atiye giden bu uzun yolculuğumuzun asla bir son durağı yoktur. Rabbime bana böyle bir milletin evladı olmayı nasip ettiği için ne kadar hamd etsem azdır."

Erdoğan Türkiye'ye, vatandaşların istediği gibi başbakan ve cumhurbaşkanı olarak hizmet ettikleri 15 yılda büyük başarılara imza attıklarını vurgulayarak, "Biz, kerameti kendinde görenlerden değiliz, hele hele kerameti kendinden menkul olanlardan hiç değiliz. Milletle birlikte çıktığımız bu yolda, her başarımızın ardında milletimizin desteği ve duası olduğunu çok iyi biliyoruz." dedi.

Türkiye büyürken ve gelişirken, Afyonkarahisar'ın da bundan nasibine düşeni aldığını söyleyen Erdoğan, "Bugün Afyon büyükşehir olma sınırına gelmiştir. Eğer doğumlar biraz artarsa 2019'da büyükşehir olabilir ama taşımayla olmaz bu iş, taşıma suyla değirmen dönmez. En geç bir sonraki seçimde inşallah Afyonkarahisar büyükşehir statüsüyle ben inanıyorum ki yoluna devam edecek." diye konuştu.

"Afyon-Ankara hattını Eylül 2019'da hizmete açmanın gayretindeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda 5,5 milyar liralık yatırımla şehri gerçek anlamda "yolların kavşağı" haline getirdiklerini söyledi. Bölünmüş yol uzunluğunu 54 kilometreden 545 kilometreye çıkartarak, yolculukların güvenli ve konforlu şekilde sürdürülmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halen 5 ayrı bölünmüş yol projesinin inşası da sürüyor. Demiryolu ulaşımının Afyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Bunun için şehirdeki tüm demiryollarını yeniledik. Gar binasını restore ettik, hızlı tren hattının inşası etap etap sürüyor. Afyon'u, bir taraftan İzmir'e diğer taraftan Ankara'ya ve oradan Türkiye'nin her yerine bağlayacak hızlı tren hattıyla şehrin ulaşımında yepyeni bir dönem açılacağına inanıyorum. 

Hızlı bir yürüyüş var ve çok ciddi bir kalkınma sürecini Afyonkarahisarımızda yaşıyoruz. Afyon-Ankara hattını Eylül 2019'da, Afyon-İzmir hattını ise bir sonraki yıl hizmete açmanın gayreti içerisindeyiz."

Erdoğan, inşası süren 12 baraj, 5 gölet ve 18 sulama projesi tamamlandığında hem içme suyu hem de sulama bakımından Afyon'un bir kez daha çağ atlayacağına işaret ederek, "Afyon'un içinden geçen Akarçay, yılların ihmali ve yanlışları sebebiyle sizin deyiminizle neydi, 'kokarca', bu hale gelmişti. Şimdi burası çevresinde mesire yerleri, gezinti alanları, tekne turlarıyla bambaşka bir görüntüye kavuştu." diye konuştu.  

"Kitabınızda yorulmak diye bir şey olmayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019'daki mahalli seçimlere işaret ederek, Afyonkarahisar'dan çok büyük bir destek beklediklerini, sadece şehirden değil diğer illerden, yurt dışından da ses gelsin istediklerini aktardı.

Salondaki AK Parti ana kademenin, ayağa kalkmasını isteyen Erdoğan, "2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hiç durmayacağız, çok çalışacağız ve koşacağız. Kitabınızda 'yorulmak' diye bir şey olmayacak." ifadesini kullandı. Erdoğan, kadın kollarına da seslenerek, "2019'a kadar ayak basmadık, çalmadık kapı bırakmamaya hazır mıyız?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki gençlere ise "Kocatepe'ye çıkıyor muyuz? 2019'a kadar almadık gönül bırakmamaya var mıyız? Üniversitelerde, liselerde genç kardeşlerimizi kucaklamaya, onların gönüllerini gönüllerimizle birleştirmeye var mıyız?" şeklinde seslendi.

"Fırsat vermeyeceğiz" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim zayıflığımızı Türkiye'nin zayıflığı olarak görüp hemen akbabalar gibi ülkemizin üzerine çullanmaya çalışanlara inşallah fırsat vermeyeceğiz. 81 milyon vatandaşımıza vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz." ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz darbe girişiminde milletin F-16'lardan, helikopterlerden, tanklardan kaçmadığını tam aksine bağrını açıp onların üzerine gittiğini anlatan Erdoğan, vatandaşların o anda imanlarının gereğini yerine getirdiğini ifade etti. 

"İslam dünyasında askerine başka Mehmetçik ismini veren bir ülke yok" 

Mehmet Akif Ersoy'un "İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür." dizelerini okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınır boylarında ve sınırlarımız ötesinde 'Ölürsek şehit dönersek gaziyiz, bizi beklemeyin' diyerek canları pahasına istiklalimiz ve istikbalimiz için çarpışan kahramanlarımıza borcumuzu ancak daha çok çalışarak ödeyebiliriz. Genelkurmay Başkanı'ndan rütbesiz erine kadar her mensubunu birer Mehmetçik olarak gördüğümüz kahraman ordumuzun gazası mübarek olsun diyor, hepsine de selamlarımızı, muhabbetlerimizi gönderiyoruz. 

"Mehmetçik" isminin Hazreti Muhammed'e hürmeten verildiğini vurgulayan Erdoğan "Muhammed ismini kullanmamış ecdat, 'küçük Muhammed' anlamında Mehmetçik'i kullanmış, bu ismi vermiş. Bu kadar anlamlı. İslam dünyasında askerine başka Mehmetçik ismini veren bir ülke yok. Sadece bizde var." dedi.

Mehmetçik isminin hakkını vererek mücadele eden tüm askerlere başarı temennisinde bulunan, şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, Bakara Suresi'nde geçen "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyiniz. Onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz." ayeti ile devamında geçen "Rabbimiz tarafından doyurulurlar." ayetlerini okudu. 

Buna inanan bir Mehmetçik ve ordunun bulunduğunu, onların şehadete yürüdüğünü vurgulayan Erdoğan, "İnşallah Rabb'im yar ve yardımcıları olsun. Eskiler 'Zor oyunu bozar' derler. Biz, dostluğun, müttefikliğin, ortaklığın, diplomasinin tüm yöntemlerini denedikten sonra bu operasyonlara karar verdik ve uyguladık." dedi. 

"Bu sabah itibarıyla bin 595 terörist etkisiz hale getirildi" 

Erdoğan, "Hala önceliğimiz ve tercihimiz, meseleleri konuşarak, müzakere ederek, karşılıklı hassasiyetleri ve çıkarları dikkate alarak çözmekten yanadır. Bu yöntem tüm ülkelerle olan ilişkilerimiz için geçerlidir." değerlendirmesini yaptı. 

Bu sabah itibarıyla Zeytin Dalı Harekatı'nda bin 595 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Erdoğan, "31 Mehmet'imiz, 60 Özgür Suriye Ordusu, toplamda 91 şehidimiz var." diye konuştu. 

"Güçlü Türkiye'yi inşa etme zamanıdır"

Konuşması sırasında Köroğlu'nun, "Daima böyledir dünyanın işi, kişi ettiğini bulur demişler, istersen eylik et istersen kemlik, ettiğin başına gelir demişler" dizelerini okuyan Erdoğan, "Evet, herkes ettiğini bulacaktır." diye konuştu.

Hep iyilik ettiklerini ve iyilik peşinde koştuklarını belirten Erdoğan, "Kendimizle birlikte tüm dostlarımızın, kardeşlerimizin, cümle insanlığın iyiliğini istedik. Biz Rabbimizden bunun ecrini umuyor, diliyoruz. Bize tuzak kuranların da kendi tuzaklarına düşeceklerine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"İyi niyetli olmak 'hazırlıksız olmak' demek değildir. En iyisini umacak ama en kötüsüne hazırlıklı olacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, geçen 15 yılda yapılanları daha önceki dönemlerin eksiklerinin telafisi olarak gördüklerini söyledi.

Temel altyapı hizmetlerinin tam olarak verilemediği bir ülkenin geleceği için büyük vizyonlar ortaya koymasını hayal olarak niteleyen Erdoğan, Türkiye'nin bu kritik noktayı aşmasını sağladıklarına inandığını kaydetti. Erdoğan, "Şimdi elimizdeki bu büyük imkanın üzerinde asıl özlediğimiz, asıl hedeflediğimiz büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme zamanıdır." dedi.

"Silahsız, silahlı İHA'larını uçuran bir Türkiye var"

Erdoğan, 2023 hedeflerinin, büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk durağı olduğunu vurguladı. 

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş, savunma sanayisi başta olmak üzere stratejik tüm üretimlerini kendisi yapabilir duruma gelmiş Türkiye'nin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda hamdolsun artık kendi silahsız, silahlı insansız hava araçlarını uçuran bir Türkiye var. Biz bunları istediğimiz zaman, 'Kongre izin vermiyor' deyip bizi kapıdan gönderenleri biz unutmuyoruz. Artık zırhlı taşıyıcılarını üreten bir Türkiye var, artık tankını üreten bir Türkiye var, artık yerli tüfeklerini üreten bir Türkiye var, mühimmatını üreten bir Türkiye var. Daha ileri olacak. Çünkü biz şu anda sadece 2023'e değil, 2023'in ardından 2053 ufkuna yürüyoruz. Biz göremeyeceğiz, 2071 ufkunun temellerini atıyoruz. Nasıl İstanbul'un fethiyle sadece kendimiz değil, tüm insanlığı yeni bir çağa soktuysak inşallah 2053'te öyle bir atılımı gerçekleştireceğiz. Nasıl Malazgirt'te kapılarını açtığımız Anadolu'yu bin yıldır yurdumuz olarak sahiplendik ve koruduysak inşallah 2071'de bu gücümüzü tüm gönül coğrafyamızı kucaklayacak şekilde genişleteceğiz."