Beykoz'da, altın bulmak için olmadık yöntemlere başvuran define avcılarının son hedefi 3 asırlık çınar ağacı oldu. Yaklaşık 40 metre uzunluğunda ve 3 metre çapındaki tarihi ağacın tepesine inşaat demirlerinden yaptıkları basamak yardımıyla çıkan defineciler, çınar ağacının içini oyarak altın aradı.

Altın veya tarihi eser bulmak için olmadık yerlerde olmadık kazılar yaparak çevreye zarar veren defineciler, bu sefer 3 asırlık tarihi çınar ağacını hedef seçti. Define avcıları, Beykoz'da, içerisinde altın olduğunu sandıkları 3 asırlık çınar ağacının içini oymak için olmadık yöntemler denedi.

Yaklaşık 3 metre çapı ve 40 metre boyuyla ihtişamlı bir görüntüsü olan çınar ağacını çaktıkları çivilerle delik deşik eden definecilerin ne aradıkları tam olarak anlaşılamadı. Ağaca çıkmak için ayrıca merdiven yapan hayalperestlerin, ağacın tepesine çıkmayı bu yöntemle başardığı görüldü. Ağacın tepesinden halat sarkıtan definecilerin akla durgunluk bir işlem yaptıkları gözlendi. Ağacın içini yaklaşık 5 metre oyan şahısların, merdivenle oyuğa inerek define aradıkları belirlendi.

Durumdan haberdar olan polis ve jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmadan da henüz bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi. Güvenlik güçleri, tarihi çınar ağacı bu hale getirenlerin yakalanması için çalışmalarını sürdürdürüyor. Konunun İstanbul Çevre İl Müdürlüğü'ne bildirildiği, önümüzdeki günlerde ağacın kurumaması için gerekli işlemlerin yapılacağı da öğrenildi.