Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop'ta partisinin 6. olağan il kongresinde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"15 yılda asgari ücreti yaklaşık 9 kat artırmış"
''Dün asgari ücret açıklandı. Dün açıklanan asgari ücreti beyefendiler beğenmiyor. 2002 yılında göreve geldiğimizde kişi başına düşen milli gelirimiz, geldiğimizde neydi? 3 bin 500 dolardı. O zaman asgari ücret de 184 liraydı. Bugün kişi başına düşen milli gelirimiz ne oldu? 11 bin dolar. Asgari ücret çok daha büyük bir artışla bin 603 lira. Eline dizine dursun ya nereden nereye? Bu rakam asgari ücretin evli olmasına çocuklarının sayısına göre daha da artabiliyor. Bu asgari ücrete 100 lira da işveren teşviki uyguluyoruz. Milli gelirimiz, 2023 için hedeflediğimiz 25 bin dolara ulaştığında asgari ücretin nereye çıkacağını varın siz hesap edin. 15 yılda asgari ücreti yaklaşık 9 kat artırmış olduk ve hiçbir zaman da enflasyonun altına düşürmedik."

"IMF'nin mi Türkiye'nin mi başkanısın"
Bayrağımıza eş bir bayrak olamaz. Artık terörü de teröristi de bu ülkede bitiriyoruz.

Hakkari ve Şırnak kongrelerinde de herkes ellerinde Türk bayraklarıyla şu an yaşadığımız heyecanı yaşıyorlardı. Az öncede söyledim biz bu millete Ferhat olduk, sizlerde Şirin. Onun için dağları delerek bu yolları aşıyoruz.

2018 bizim için bir sıçrama yılı olacak. 2017'de büyüme oranıyla dünyada bir numara olduk. Evelallah yürüyoruz. IMF başkanına 15 yıl önce ne dedim; Sen IMF'nin mi Türkiye'nin mi başkanısın' dedim. IMF'e olan borcumuzu da bitirdik.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti : 

"Şimdi hedef 2018 Mart"
15 yılda sadece Sinop'a yapılan yatırım 10 katrilyon. Bitti mi, hayır. Daha yapacağımız çok iş var. Şimdi hedef 2018 Mart yerel seçimleri ve ardından da İnşallah Kasım Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemine geçiş.

"Dünya Türkiye'ye bakıyor. Mazlumlar Türkiye'ye bakıyor. İşte Sudan'daydım, oradan Çad'a, Tunus'a geçtim. Dolaştığım ülkelerde hep Türkiye, Türkiye diyorlar." 


"Ecdadımız hep mazlumların yanında oldu. Siz de bizden bekliyorsunuz. Biz de elimizden geleni yapacağız. Ne diyoruz, dünya 5'ten büyüktür."