Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda gerçekleşen, "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi İkinci Dönem Sözleşmeli Astsubay Mezuniyet Töreni"nde konuştu.

Sözlerine "Bugün 3 bin 253'ü jandarma genel komutanlığı, 98'i sahil güvenlik komutanlığı personeli olmak üzere toplam 3 bin 351 astsubayımızı görev yerlerine uğurluyoruz." diyerek başlayan Erdoğan, ülkenin neredeyse her bir köşesinden evlatların bugün burada jandarma ve sahil güvenlik akademisinin başarıyla bitirmenin haklı sevincini yaşadığını söyledi.

Erdoğan, eğitimlerini başarıyla tamamlayan astsubayları tebrik ederek, her birisinin alınlarından öptüğünü ifade etti.

Akademi birincisi Yasemin Mersin Çelik başta olmak üzere okullarını başarıyla tamamlayan 227 kadın astsubayı özellikle tebrik ettiğini belirten Erdoğan, "Sizlerin bu gayretlerinin, bu başarılarının diğer kadınlarımıza da örnek teşkil edeceğine, ilham kaynağı olacağına inanıyorum." dedi.

Bin yıldır bu toprakları İstiklal Marşı'nın kıtalarına ilham veren bu ruhla, inançla ve adanmışlık duygusuyla korumayı başardıklarını vurgulayan Erdoğan, inşallah ebediyete kadar da bu şekilde yola devam edeceklerini söyledi.

"Vatanımıza göz dikmesine asla izin vermeyeceğiz"

Erdoğan, bağımsızlıktan, onurdan ve milli bekadan taviz vermeyeceklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada özgürce yaşamayı sürdüreceğiz. Adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun hiç kimsenin vatanımıza göz dikmesine asla izin vermeyeceğiz. Öte yandan hepimizin bilhassa vatandaşlarımızın güvenliğini emanet ettiği siz astsubaylarımızın şu gerçeğin farkında olması gerekiyor. Tarihte hiçbir zaferimiz bizlere ikram edilmedi, altın tepside sunulmadı, hiçbir başarımız bedel ödemeden kazanılmadı."

Erdoğan, "Biz 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla cepheye koşan milli mücadele kahramanlarının cesaretiyle bugünleri gördük. En son 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla iradesini korumak için tanklara meydan okuyan Anadolu insanının yiğitliği sayesinde hala özgürce yaşayabiliyoruz." ifadesini kullandı. 

"Devletimiz, milletimiz sırt sırta verdikçe evelallah bu ülkeyi esir alabilecek hiçbir güç yoktur." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Güvenlik güçlerimiz tam bir koordinasyon içinde görevlerini yaptığı sürece kim tarafından himaye edilirse edilsin bize zarar verebilecek hiçbir terör örgütü yoktur. Milletimiz basiret ve feraset sahibi oldukça hiçbir tezgah, hiçbir kışkırtma bizi birbirimize düşüremez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de Münbiç'in etrafında hendekler kazıyorlarmış doğru mezarlarını hazırlıyorlar. Anlaşılan bize fazla iş bırakmayacaklar." dedi.

Erdoğan, "Afrin'i özgürleştirdiğimiz gibi Münbiç'i, Aynel Arab'ı Telabyad'ı Suriye'nin kuzeyindeki diğer toprakları da bölücü örgütün zulmünden kurtaracağız. " ifadesini kullandı.