Mardin’in Derik ilçesinde geçen yıl 10 Kasım’da düzenlenen terör saldırısında görevi başındayken şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, şehit edilişinin birinci yıl dönümünde Mardin ve memleketi Sakarya’da düzenlenen programlarla anıldı. İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen şehit Kaymakam Safitürk için Mardin’de mevlit okutuldu, memleketi Sakarya’da bulunan mezarı başında anma programı düzenlendi.

MEVLİTE BAKANLAR DA KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin anma programına katılmak için Mardin’e gitti. Daha sonra helikopterle Derik ilçesine geçen bakanlar Tacarlar Camii’nde düzenlenen mevlit programına katıldı. Şehit Kaymakam Safitürk için duaların okunduğu mevlite Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hakan Kafkas, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlidin ardından vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.

Şehit Safitürk’ün eşi Ayşegül Safitürk ile bazı yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende, 4 yaşındaki oğlu Asım Eren’in ise oyuncaklarıyla oynadığı görüldü.

MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Şehit Safitürk için memleketi Sakarya’da bulunan mezarı başında da anma programı düzenlendi. Arifiye Kaymakamlığı ile Arifiye Belediyesi tarafından Neviye Mahallesi’ndeki kabristanlıkta düzenlenen törene, şehit Kaymakam Safitürk’ün babası Asım, annesi Fatma, eşi Ayşegül ve oğlu Asım Eren Safitürk’ün yanı sıra kaymakamlar, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Törende şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk ile bazı yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı, 4 yaşındaki oğlu Asım Eren’in ise oyuncaklarıyla mezarlık içerisinde oynadığı görüldü.

‘SANA LAYIK BİR EVLAT OLACAĞIM’

Törenin sonunda oğlu Asım Eren ile mezarın başına gelen Ayşegül Safitürk, dua etti. Asım Eren, babasının mezar taşındaki fotoğrafına bakarak “Sana layık bir evlat olacağım” dedi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk, saldırının ardından bir yıl geçtiğini belirterek, “Nasıl bir duygu olabilir ki, 1 yıl geçti Elhamdülillah. Her geçen gün ona yaklaşıyoruz inşallah. Çok zor ama başımız dimdik elhamdülillah. Oğlunu, emanetini en iyi şekilde yetiştirmeye gayret göstereceğiz. Onun istediği tek şey bu olurdu” şeklinde konuştu. Program sonunda davetlilere ikramda bulunuldu.