Emekliler için zam ayı olan Ocak yaklaştıkça yapılacak artış da belirlenmeye başladı. 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak olan emekliler, verileri yakın takibe aldı. Temmuz-Ekim enflasyonu da ipuçlarını verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Temmuz- Ekim enflasyonu yüzde 3.43 olarak gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kasım ve Aralık enflasyonuna göre zam oranı artacak ya da azalacak. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisine göre ise zam oranı 3.69 çıkıyor. Bu durumda zamlar biraz daha fazla olacak.

Malulen emekliliğin şartları

EMEKLİ MAAŞINDAKİ ZAM ORANLARI ARTABİLİR

Ekim ayı itibariyle ortaya çıkan rakamlara Aralık ve Ocak'ta açıklanacak iki ayrı enflasyon oranı da eklenecek. Bu eklemelerle birlikte zam oranlarının yüzde 4'ün üzerine çıkması bekleniyor. Yıllık enflasyonun yüzde 11'ler seviyesinde olduğundan yola çıkarak yapılan hesaplamalarda ise oran yüzde 5'i de buluyor. Emekliler şimdi kağıt kalem alıp yeni maaşlarını hesaplamaya başladı.