İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Kahramanmaraşlıların kurduğu Kahramanmaraş-Yurt Derneği’nin açılışı Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin de katıldığı törenle yapıldı.

İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Kahramanmaraşlılar, Kahramanmaraş- Yurt Derneği çatısı altında bir araya geldi. Başkanlığını Ali Uslu’nun yaptığı Kahramanmaraş-Yurt Derneği, dernek binasının açılışı ile faaliyete geçti. Açılış programına Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve İstanbul’da yaşayan Maraşlılar katıldı. Mehter gösterilerine de yer verilen açılış programına katılan Belediye Başkanı Alatepe, davul çalarak mehter takımına eşlik etti. Dernek binasının açılışı Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Dernek Başkanı Ali Uslu, Başkan Yardımcısı Ramazan Kocaoğlu ve dernek yönetiminin kurdele kesimi ile yapıldı.

Belediye Başkanı Alatepe, “Ben birlik ve beraberlikten yanayım. Ne olursak olalım bizim bir ve beraber olmamız lazım. Çünkü biz bir ve beraber olmazsak, vatanımıza göz dikenlerin gözünü çıkaramayız. Kahramanmaraş'ın Yurt Derneği, yurdumuzu savunacak, yurdumuzla alakalı kendi kültürlerini yaşatacak bir hal alacak. Bizler de elimizden geleni yapacağız. Dernek Başkanımız Ali Uslu beraber çalıştığım, insanlığına, terbiyesine, adamlığına kefil olduğum bir kardeşim. Bu kardeşimi başkan yapmış olmanızdan memnun oldum. Özverili bir kardeşimizdir, beni de bir kardeşiniz bilin, bu toprakların insanlarının kardeş olmaktan başka hiç şansı yok. İstiyorum ki burada oturduğumuz zaman bir tane Van'dan bir tane Tekirdağ’dan, bir tane Erzurum’dan bir tane Trabzon’dan vatandaşımız gelsin, yan yana oturalım. Esenyurtlu olalım, Türkiyeli olalım. Bunu biz buradan başlatalım, dalga dalga yayalım, ülkemiz bir ve bütün olsun. Önce bir olalım, sonra birlikte bu ülkeye hizmet edelim. Siz tarihin hiçbir döneminde umduklarımızı boşa çıkarmadınız, bizi karşılıksız bırakmadınız. İnşallah bundan sonrada bir ve beraber olarak, Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle el ele, özünde Esenyurt altında Maraşlı olarak beraber yürüyüp gideceğiz. Bu anlamda da üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kahramanmaraş-Yurt Derneği Başkanı Ali Uslu, “Bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yalnız bırakmadıkları için. Çok güzel bir dernek kurduk. Çok değerli hemşerilerimiz, burada her türlü faaliyeti yapabilecekler. Sürekli aktiviteler düzenleyeceğiz. Amacımız İstanbul’da örf ve adetlerimizi yaşatmak. Kahramanmaraşlılar olarak burada aile olmak, derneğimiz hayırlı uğurlu olsun. Aksu TV’ye de çok teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadıkları için” dedi.

Dernek açılışına katılan Kahramanmaraşlılar, oluşumdan memnun olduklarını ifade ederek, artık daha sık bir araya gelmek için fırsat yakaladıklarını belirttiler.

Programa katılan dernek yöneticileri ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarda dernekten beklentinin büyük olduğunu ifade ederek, Esenyurt’ta yaşayan Kahramanmaraşlılar olarak daha da kenetleneceklerini söylediler.