Şüphelilerin çaldıkları yüklü miktar bakır kabloları eriterek bakır halinde değerinin on katı altında fiyatla sattıkları ortaya çıktı. Gaziantep'ten Kahramanmaraş'a gelen hırsızlar çevre yolunda nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

İlk olay, 04.10.2018 günü Üngüt Mahallesindeki bir inşaatta meydana geldi. İnşaatından 12.000 tl değerindeki tesisat kablosunu çalan kimliği meçhul şüpheliler kayıplara karıştı.

Polis ekipleri, olayla ilgili mobese ve plaka tanıma sistemi teknolojisini kullanarak olaya karışan aracın 27 plakalı mitsubishi marka minübüs olduğunu tespit etti.

Uzun süre takip yapan polis ekipleri, bahse konu minibüsü 09.10 .2018 günü Kahramanmaraş Gaziantep çevre yolunda yaptığı kilit bir operasyon ile sıkıştırarak yakaladı.

Araç içerisinde geçmis tarihlerde 11 adet hırsızlık kaydı olan 22 yaşındaki Erkan Ö., 12 adet hırsızlık kaydı olan 20 yaşındaki Tahir Ö. ve 19 yaşındaki Ali B. isimli şahıslar yakalandı.

Araç içerisinde yapılam aramada çalıntı demir malzemeler ele geçirilmistir.

Elde edilen demirlerin şahısların yakalandığı gün çalındığı, alt geçit inşaatı yapan yükleyici bir firma inşaatına ait olduğu, demirlerin perde duvarda kullanılan demirler ve duvarları bağlamakta kullanılan teller olduğu anlaşıldı.

Suç şebekesi halinde çalışan şüphelilerin geçmiş tarihte onlarca hırsızlık olayı yaptığı, son olarak karıştıkları 3 olay tespit edildi.

Şüphelilerin Kahramanmaraş'ta bir inşaattan çaldıkları tesisat Kablolarını Gazıantep'te erittikleri, 12 bin TL değerindeki kabloları eriterek 1200 TL ye, değerinin onda biri fiyatına hurdaciya sattıkları ortaya çıktı.

Suçlarını itiraf eden şüpheliler, gözaltına alındı, polisteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüpheli Ali B. adli kontrol şartıyla imza yükümlülüğü denetimine alınırken, diğer şüpheliler Emrah Ö. ve Tahir Ö isimli şahıslar tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler cezaevine teslim edildi.