Eskişehir'in Beylikova ilçesinde mayıs ayında buluşan Zeki Asya; Hüseyin Balcı, Engin S., Aykut O. ve Ahmet T., birlikte alkol aldı.

Bir süre sonra Hüseyin Balcı ile Zeki Asya arasında tartışma çıktı.

Hüseyin Balcı, yanında taşıdığı bıçakla Asya’yı kalbinden bıçakladı.

ARKADAŞINI ÖLDÜRÜNCE TUTUKLANDI

Komşuların ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Zeki Asya’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Gözaltına alınan Balcı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Balcı hakkında, Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten öldürmek’ten ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KASTI OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Sanık Hüseyin Balcı, karar duruşmasında, hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemede son savunmasını yapan Zeki Balcı, öldürme kastının olmadığını öne sürerek, "Ben gırtlak kanseriyim, konuşmakta güçlük çekiyorum. Birlikte alkol alırken Zeki, kanser nedeniyle boğazımda açılan deliğe elini soktu. Ben ondan kurtulmak için çok uğraştım. Evimden gitmesini istedim fakat başaramadım.

"BOĞAZIMLA UĞRAŞMAYA DEVAM ETTİ"

Karın bölgeme bıçakla vurarak, ‘Beni öldürmezsen ben kendimi öldürürüm’ dedi. Boğazımla uğraşmaya devam etti. Ellerimi tutunca konuşamadım. Çocuk ve torunlarıma küfür de etti. Bir ara onun üzerine düştüm. Bu esnada mı yoksa başka bir zaman mı maktul yaralandı, bilmiyorum. Zeki’yi kardeşim gibi seviyordum, öldürmek istemedim." dedi.

14 YIL 2 AY HAPİS

Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Balcı’yı 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak, 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.