Kara Taşımacılığında Güvenliği Üst Seviyeye Çıkarmak İçin Kolları Sıvayan Ulaştırma Bakanlığı, Otobüs Firmalarına Yoldan Yolcu Toplama Ve Başkasının Adına Bile Satma Yasağı Getiriyor.

Bakanlığın Yeni Düzenlemeleriyle, Hava Taşımacılığında Olduğu Gibi Kara Taşımacılığında Da Güvenlik En Üst Seviyeye Çıkarılıyor. Yeni Sistemle Tüm Otobüs İşletmelerine, Taşıdığı Yolcuları E-Devlet Üzerinde Kurulan Sisteme Kaydetme Zorunluğu Getiriliyor. Ayrıca, Başkasının Yerine Bilet Alma Ve Yoldan Yolcu Toplama Devri De Bitiyor.

Ulaştırma Bakanlığı Araç Takip Sistemi'ni (ATS) Devreye Sokacak. Bu Sayede Türkiye Genelindeki 17 Yolcu Kapasitesinin Üzerindeki Tüm Otobüs Ve Minibüslere Takip Cihazı Takılacak. Böylece Otobüslerin Güzergâhları Ve Yerleri Anlık Olarak Takip Edilebilecek.

Öte Yandan Yeni Sistemle Birlikte Başkasının Yerine De Bilet Alma Ve Yol Üstünde Yolcu Toplama Devri Bitiyor. Buna Göre, Otobüs Şirketleri Başkası Adına İkinci Bir Şahsa Bilet Satamazken Güzergâh Üzerindeki Bilet Satış Yerleri Dışında Da Yolcu Alamayacak.