Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çifti tatil için Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne gelmişlerdi. Çiftin 8 yaşlarındaki kızları Eylül 22 Haziran’da ortadan kaybolmuştu. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri, Yağlıkara Ailesi’nin komşuları olan U.K. adlı bir kişiyi gözaltına almıştı. U.K. kanın arabasından yıkanmış bir paspas, evinde kanlı bir eldiven ve üzerinde kan izleri bulunmuştu. U.K tutuklanırken bu kan örneklerinin karşılaştırılması için kayıp kızın babası İbrahim Yağlıkara’dan kan ve saç örnekleri alınmıştı. Kötü bir haber geldi. Alınan kan örnekleri uyuşuyordu. Olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan “Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan Eylül Yağlıkara olayı aydınlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Kayıp Eylül Yağlıkara’nın babası İbrahim Yağlıkara, kızı için İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarına konuştu. Baba Yağlıkara, “Şu an bir bilgi yok. Haber gelse ilk önce bana gelir. Binbaşı bizzat ‘Ben kendim bilgilendireceğim seni’ dedi. Böyle bir şey yok şu an. Güzel bir haber bekliyoruz. Hayırlı bir haber olacak. İnşallah hepimiz birden güleceğiz” dedi. Bu arada Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer köye gelerek, baba İbrahim Yağlıkara ve ailesi ile görüştü.

Didik didik aranıyor

Eylül Yağlıkara’nın (8) bulunması için köyde arama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Yağlıkara ailesinin oturduğu eve yaklaşık 50 metre ileride bulunan ve olayla ilgili tutuklanan zanlı Uğur K.’nın evinin bahçesinde Emniyet ve AFAD’a ait ceset arama köpeği tarafından çalışma yapıldı. Çalışmada evin bahçesi didik didik aranırken, eğitimli köpek de evin içini aradı. Ekiplerin evin bahçesinde çalışmaları devam ediyor.