Ağrı’da Ramazan bayramının ilk günü ailesi ile birlikte bayram ziyareti için gittiği Bezirgan Köyü’nde kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir Ağrı'da toprağa verildi.  Cenaze töreni sonrası canlı yayında açıklama yapan Ağrı Valisi Süleyman Elban Leyla'nın otopsi raporuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2-3 GÜN ÖNCE SUYUN İÇERİSİNE BIRAKILMIŞ

Vali Elban şunları söyledi:

"Otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içerisinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı. Daha sonra da, bir yerde bekletilmiş ve bulunmasından 2-3 gün önce de, bulunduğu suyun içerisine bırakılmış.

ÖLÜM NEDENİ 8-10 GÜN AÇ BIRAKILMASI

Ölüm nedeni, 8-10 gün aç bırakılması.
Çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre zarfında vahşi hayvan yaralaması da söz konusu değil.

CİNSEL İSTİSMAR, TECAVÜZ YOK

Dün üzerinde görülen kırmızı izler, güneş yanığı olduğu tespit edildi. Herhangi bir istismar ve tecavüz emaresi de yoktur.Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Aile de buranın gelenekleri gereği bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Cenaze kendilerine teslim edildi ve sabah erken saatlerde de aile ve köylüler yavrumuzun cenazesini defnettiler.

GÖZALTILAR VAR

Gazetecilerin gözaltıyla ilgili sorusuna Vali Elban, 'Var, bazı ipuçlarımız da var. Çalışmalar devam ediyor, savcılık olayın üzerinde çok yoğun bir değerlendirmesi var.' yanıtını verdi.

KAYBOLMADI, KAÇIRILDI

 Vali Elban, 'Leyla kaçırıldı mı, kayıp mı oldu' sorusuna ise 'Kaçırılma' yanıtını verdi