MHP Genel Başkanı Bahçeli, gazete, televizyon ve ajansların temsilcileriyle sohbet toplantısında değerlendirmelerde bulunuyor.

Bahçeli, burada yaptığı açıklamada, "Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda bırakmamak için Fırat'ın doğusunda beklenen müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır. Biz de gerçekleşeceği inancındayız." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin Esad rejimi ile herhangi bir şart altında bir diyalog kurmasından yana olmadığını belirtti.

"Artık Türkiye kabuğunu yırtmıştır"

ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusuna da değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'nin kanaatinin alınması Ortadoğu'daki Türkiye'nin varlığının ve Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesindeki yüksek katkısının da bir işareti olarak kabul edilmelidir. Artık Türkiye kabuğunu yırtmıştır. Güçlü devlet anlayışını artık çok çevrelere kabul ettirmek durumunda olmuştur."

Bahçeli'den İstanbul'da Orta Doğu zirvesi önerisi

Bahçeli, Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin, İstanbul'da veya Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla küresel bir zirve yapılmasını önerdi. 

"Bu konuyu çıkmaza sokmanın manası yoktur"

Binali Yıldırım'ın adaylık için TBMM Başkanlığından istifası tartışmalarıyla ilgili Bahçeli, "Bu konuyu çıkmaz sokağa sokmanın manası yoktur." diye konuştu. 

Akar ile Özel arasındaki tartışmayı da değerlendiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Hulusi Akar Paşa Kuran'a, bayrağa, silaha sahip çıkmıştır. Kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi burada bir toplantımız olmazdı." 

Bahçeli, yerel seçimlerdeki adaylara ilişkin, "MHP, 30 büyükşehir içerisinde Adana, Mersin ve Manisa'da, geçmişte olduğu gibi büyükşehir adayını ortaya koyacaktır." dedi. 

"Hem kendisine yazık etmiştir hem demokrasiye yazık etmiştir"

Metin Akpınar'ın bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerle ilgili, "1945'i örnek göstererek eleştiri yapmak bir eleştiri değildir." diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hem kendisine yazık etmiştir hem demokrasiye yazık etmiştir hem de gösterilen örnek kötü bir örnektir." 

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'na ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakının olumlu yönünü göz önüne alarak Osmaniye'de aday göstermemeyi prensip olarak benimsediğini ifade etti." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, 2019 mahalli idari seçimlerine ilişkin, "Yasal zemin, büyükşehirler için mümkün olabilir ancak beldelerde mümkün olmayabilir. Mahalli idare seçimlerini esnek tutmakta fayda var." değerlendirmesinde bulundu. 

Meslek odalarının adlarından Türk ibaresinin kaldırılması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, meslek odalarının adlarının önündeki 'Türk" ibaresinin kaldırılmasını Türk'e yakışmayan davranışlara sahip olanlar için olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Bunların da tespiti iktidara bağlıdır. Meclise getirildiği takdirde değerlendirilir, gereği neyse yapılır."

"Anamuhalefet diye bir parti yok

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulamaya geçtiği andan itibaren anamuhalefet diye bir parti yok." diye konuştu.