Asırlar boyu süre gelen ve bizi biz yapan değerler MÜSİAD’ta yeniden hayat buldu.

Kimi zaman bir yetimin üzerindeki ceket, kimi zaman bir garibanın sofrasındaki ekmek, olan müstakil sanayici ve işadamları derneği ramazan ayının manevi atmosferini tüm yüreklerde yaşatmak adına Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor.

Bu kapsamda müstakil sanayici ve işadamları derneği üst kurul başkanı Ahmet şekerli ve beraberindeki heyet Şırnak’taydı

Şekerli, beraberindeki heyetle Vali Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Heyet daha sonra Şırnak Valiliği iş birliğiyle Şehri Nuh Mahallesi'nde düzenlenen programda, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara gıda yardımında bulundu.

Aynı mahallede bir bakkal dükkanına giren Şekerli, yaklaşık 12 bin lira borç bulunan veresiye defteri satın aldı.

Şırnak ile Cizre kara yolu üzerinde bulunan askeri üs noktasına moral ziyaretinde de bulunan heyet, Silopi ilçesinde Kaymakam Sezer Işıktaş ve MÜSİAD Şırnak üyelerinin de bulunduğu iftar programına katıldı.

Programın ardından düzenlenen toplantıda konuşan Şekerli, toplumun her kesimine yönelik birçok duyarlı çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

"Derdimiz vatanımız, milletimiz bir arada yaşayabilme gücümüzdür. Önümüzdeki günlerde inşallah Anadolu'dan İstanbul'dan yatırımcıyı Irak'a ticaret yapan yatırımcıyı bu bölgeye getirebilecek çalışmalar yapacağız." diyen Şekerli, buraya yatırımcıyı getirebilmek için ilk önce ortam sağlamaları gerektiğini belirtti.

Şırnak'ta yaklaşık bin paket gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Şekerli, şöyle konuştu:

"Burası zenginler değil dertliler kulübü, her zaman ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızı kollamak zorundayız. Bunun yanı sıra yardım yaptığımız mahallede rastgele bir bakkalımızın veresiye defterini, 12 bin lira değerinde satın aldık ve bununla beraber o bakkala olan bütün borçlar sıfırlandı."