MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu’nun düzenlediği Mersin Çalıştayı, 15 - 16 Eylül 2018 tarihlerinde Mersin'de Divan Otel'de gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştaya; MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Komisyon Üyeleri ve MÜSİAD Mersin Başkanı Serdar Yıldızgörer katıldı. Yıl sonuna kadar yurtdışında 100 ülkede irtibat ofisi açmayı planlayan MÜSİAD, bu hedefe yönelik yol haritasını Mersin Çalıştayı ile belirledi.

MÜSİAD’a Çok Önemli Bir Rol Düşüyor

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonun düzenlediği çalıştay programının çok önemli olduğunu belirtti. Ülkemizin 2023 ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesinde MÜSİAD’A büyük bir rol düştüğünü vurgulayan Bostan, bu doğrultuda ticaret diplomasisine yönelik faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Bostan, 2019 yılı teşkilatlanma ve temsilcilik çalışmaları için stratejinin belirlenmesi ve yol haritasının çıkarılması noktasında çok verimli bir program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Afrika’da 30 Ülkeye Ulaşmayı Hedefliyoruz

Toplantıda söz alan Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar ise, gerçekleştirdikleri çalıştay programıyla çok önemli çıktılar elde ettiklerini söyledi. Çalıştayda, özellikle ticaret diplomasisinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hususuna eğildiklerini belirten Uyar, 2019 yılının teşkilatlanma çalışmaları kapsamında çok yoğun geçeceğini, bu bağlamda atılacak adımların önceden belirlenmesinin elzem olduğunu ifade etti. 2018 yılı sonuna kadar Afrika’da 30 ülkeye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Uyar, bu kapsamda hız kesmeden faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Dünya Çapında Markalar Üretmeye Çalışıyoruz

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer ise değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlarda daha da üzerinde durduğumuz üretim ve ihracat odaklı ekonomi için MÜSİAD büyük bir şanstır. Yurtdışında açtığımız ofisler vesilesiyle ticaretimizi tüm dünyada yapma şansı buluyoruz. Artık dünyada bizlerin ürettiği markaların üst sıralarda yer almasını istiyoruz. Bundan dolayı çalıştay bizim için büyük bir önem taşıyor. MÜSİAD dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. Bu durumun oluşmasını sağlayan en büyük etmen ise burada bulunan kıymetli iş adamları ve komisyon üyelerimizdir."