Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla ilgili alacağı tedbirler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı ile masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı tüm bakanların katılımıyla gerçekleşti. 

TOPLANTI SONRASI SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,okulların tatil edilmesine ilİşkin açıklama yaptı. Kararın açıklanmasının ardından YÖK'ten de üniversitelerle ilgili açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detaylarını ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

KALIN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kalın yaptığı açıklamada, ''Öncelikle ilk orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitim yöntemiyle internet ve televizyon kanallarından öğrencilerimiz eğitim görecektir.'' ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR

Üniversitelerimizle ilgili 6 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca tatil edilecektir. Bunun nasıl telafi edileceği konusunda YÖK'le koordineli bir şekilde tanzim edilecek. Üniversitelerde eğitim kaybı olmaması için gerekli tedbirler alınacak.



UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK? BAKAN SELÇUK'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detayları ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR;


Milli Eğitim Bakanlığı'nan ücretsiz olarak uzaktan öğrenme sistemiyle ulusal ölçekte hazırlanan televizyon  ve internet ders programlarıyla model ülke olmaya hazırdır

Öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini ricaa ediyoruz.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk, orta ve liseler 16 Marttan itibaren 1 hafta tatil edilecektir. 23 Pazartesinden itibaren uzaktan eğitim başlayacak.

TABLO HAZIRLANDI

Öğretim kademelerine gere hangi araç, televizyon mu, internet mi, diğer kanallar mı, tam gün mü, yarım gün mü, ne şekilde olacak, senkron mu asenkron mu olacak? Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Tablo ile sizlerle paylaşacağız. Elazığ depremi sonrasında uyguladığımız sistematiği uzaktan eğitim modeliyle devam ettireceğiz.

ÜCRETSİZ 3 GB İNTERNET ERİŞİMİ SAĞLANACA

İnternet üzerinden ve TRT aracılığı ile öğrenciler sunulacak. Uzaktan eğitim ile ilgili olarak tüm ayrıntılar hazır hale getirildi. Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır. Öğrencilerimizin tercih edeceği eğitim bilişim ağı, televizyonlardan da yararlanılacak olan sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan dersler sözkonusu olacak. Bu bağlamda velilelerimiz ve öğrencilerimiz Eğitim Bilişim Ağı eba.gov.tr'den takip edebilirler.

HER TÜRLÜ SENARYO HAZIR

Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryolar hazır. Biz a senaryosu olursa, b ya da c senaryosu olursa öğrencilerimizin olumsuz etkilenmemeleri için bütün paketimiz hazır. Duruma göre Bilim Kurulu'nun konuyla ilgili ulusal ölçekte tavsiyeleri var. Bu kurula da danışarak zamanı geldiğinde açıklamalar yaparız.

'HER ÇOCUĞUMUZUN KORUNMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR VAZİFE'

Yeni koronavirüs tüm toplumun bir şekilde hareketliliğini azaltmak ve hastalığın yayılımını engellemek için bu tür bir çalışma, tedbir listesi hazırlandı. Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli bir vazife.

BAKAN SELÇUK'TAN ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI

Öğretmenlerimizin ara tatilde okullarda bulunmalarını beklemiyoruz. Onların da evlerinde olmasını bekliyoruz. Çok acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz.

YÖK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

YÖK'ten yapılan açıklamada, ''Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek.Üniversitelerde 16 Mart'ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak.'' ifadeleri yer aldı.