Rektör Can ilk olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen’i ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ temennilerini iletti. Rektör Can daha sonra Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile bir araya geldi. Ziyarette iki üniversite arasında yapılması planlanan bilimsel ve sosyal etkinlikler hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İkili ziyaretlerin ardından üniversitemiz Rektörü Can; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sözen ve Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ile birlikte Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular.

Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreterlerin de hazır bulunduğu ziyarette bölge üniversiteleri olarak yapılan ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan üniversitemiz Rektörü Can, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve bölge üniversiteleri olarak karşılıklı yaptıklarımızın farkında olmalıyız. Göçmen meseleleri, yabancı öğrencilerin başarı ve uyumları ile bilimsel ve sosyal alanlardaki çalışmalarımızdan birbirimizi haberdar ediyoruz. Ortak etkinlikler düzenliyoruz. Bizlere emanet edilen gençleri mesleki, ilmi ve ahlaki yönlerden donanımlı kılmanın çabalarını gösteriyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de bu tür işbirlikleri ve ortak çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.