Sakarya'nın Erenler ilçesinin dağlık bölgesinde yangın çıktı, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.  

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın, Erenler ilçesi Değirmendere Mahallesi'nde meydana geldiğini söyledi. 

Vali Nayir, şu bilgileri verdi: 

"Olayın doğal gaz Bözüyük-Adapazarı ana dağıtım hattında heyelana bağlı olduğunu tahmin ediyoruz. Daha önce de orada heyelan riski varmış, çalışma başlatılmış. Çok yakınında yerleşim yok. Şu anda can kaybı, yaralanma yok. Hem doğal gaz hem de itfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı."

Yangın söndürüldü

Sakarya Valiliğinden, yapılan yazılı açıklamada, Sakarya'nın Erenler İlçesi Değirmendere Mahallesi'nde saat 07.55'te iletilen yangın ihbarıyla ilgili yapılan tespitte, Bozüyük-Adapazarı doğal gaz hattı üzerinde yangının oluştuğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Yangının heyelana bağlı olarak meydana geldiğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, "Gaz akışı durdurulmuş olup yangın da tamamen söndürülmüştür. Doğal gaz, itfaiye ve güvenlik ekipleri, olay yerinde gerekli önlemleri almışlardır. Herhangi bir yaralı veya can kaybı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

BOTAŞ: Doğal gaz kesintisi olmayacak 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) yapılan açıklamada, kazanın bu sabah 07.30'da gerçekleştiği aktarıldı.

Kazanın Değirmendere köyü kırsalında meydana geldiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Değirmendere köyü kırsalında yer alan 36 inç çapındaki doğal gaz boru hattında ilk bulgulara göre heyelan sebebiyle hatta meydana gelen kopmanın yangına sebebiyet verdiği değerlendirilmektedir. BOTAŞ tarafından gerekli müdahale yapılarak hat vanaları kapatılmış ve olayın meydana geldiği kısımda doğal gaz akışı durdurulmuştur. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemlerinin ardından ivedilikle onarım çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış ve bölgenin doğal gaz ihtiyacı alternatif iletim hatlarından sağlanmaktadır. Bu doğrultuda, doğal gaz iletim sisteminin hiçbir bölgesinde gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır."