Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde konuşma yaptı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Vesayet odaklarına, kumpasçılara karşı dimdik durduk, milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunduk. 16 yıldır ak kadrolar milletimize hizmet için gece gündüz demeden çalıştı, çalışmaya devam ediyor. İnşallah nice nice destanları yine birlikte yazacağız, bu kadrolarla yazacağız.

Düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı artıracağız dedik. Bazen haddini aşanlar oluyor. Türkiye'nin egemenliğine yönelik saldırı nereden gelirse gelsin misliyle karşılık bulur. Bugüne kadar diklenmeyeceğiz ama dik duracağız dedik. Ülkemizin itibarını korumak için gereken neyse yapacağız. Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Milletimiz rahat olsun bizim kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecek. 

Darbenin arkasındakiler tek tek hesap veriyor. Başlangıçta Türk yargısıyla mahkemelerle dalga geçtiler, tiyatro oynadılar ama şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Bu darbenin arkasındaki alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek ve bütün failler ortaya çıkarılacak. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır.

Anamuhalefet partisi konuşuyor evlere şenlik. Kemal Bey İdlib'e gitmek doğru karardır tezkereye evet dedik diyor. Konuşmanın bir bölümünde önceki söylediğini unutuyor İdlib'de bir asker şehit olursa bunun sorumlusu Erdoğan'dır diyor. Yazık be kardeşim. Hem tezkereye evet diyeceksin, ondan sonra da asker üzerinden siyaset yapacaksın. Millet bunları yutmaz. Dürüst olmak lazım. Hem Türkiye'de hem Yalova'da çıtayı daha da yukarıya çıkardınız. 

16 Nisan Türkiye'de çok önemli bir tarihtir. Şimdi önümüzde önemli bir hedef var 2019. İki sınavımız var, birincisi belediye seçimleri 2019 martta. Ondan 6 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. 2019'da milletvekili seçimini de yapacağız.