Adana'da düzenlenen Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası'na katılan elbistanli Selçuk Küçük'ün Kuzey isimli kangal köpeği birinci, boz çoban köpekleri kategorisinde ise 'Vartolu' isimli köpeği Türkiye ikincisi oldu.

Adana'da Merkez Park'ta düzenlenen Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası'na Türkiye'nin dört bir yanından katılım oldu. Kangal, çoban, kurt, süs, pitbull gibi köpek cinslerinin katıldığı yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çoban ve kangal köpeklerinin büyüklüğü görenleri hayrete düşürdü. Bir çoban köpeğini iki kişi güçlükle kaldırabildi.

"Kuzey ve "Vartolu" isimli iki köpeğiyle yarışmaya katılan Elbistanlı Selçuk Küçük, köpeklerine özel ilgi gösterdiğini ve evlatları gibi baktığını söyledi.

Selçuk Küçük, Türkiye genelinde çeşit kategorilerde yaklaşık 400 köpeği katıldı yarışmada Kuzey isimli kangal köpeğinin birinci, Vartolu isimli köpeğinin ise boz köpekler kategorisinde Türkiye ikincisi olduğunu ifade etti.

Selçuk Küçük ayrıca, Elbistan'a yakın zamanda kangal köpeği uretim ciftligi kuracagini soyledi.