Türkiye'de her sektörde girişimcilikleri ve başarılarıyla takdir toplayan kadınlar, Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı destekler sayesinde tarımda da önemli işlere imza atıyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile özellikle tarım sektöründe büyük bir ivme yakalayan Şanlıurfa'da da kadınlar, sağlanan destekler sayesinde kendi işlerinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Merkez Haliliye ilçesine bağlı kırsal Kısas Mahallesi'nde pamuk ve mısır üreticiliği yapan 57 yaşındaki Huri Aşan, gelini Rabia ile el ele vererek ipek böceği ve tavuk yetiştiriciliğine de başladı.

Aynı evde huzur içinde yaşayan ve dayanışma sayesinde kendi çiftliklerinin başına geçen gelin-kayınvalide, sabah erken saatlerde başladıkları işlerini gün boyunca sırt sırta vererek yapıyor. Çevrelerine de örnek olan Huri ve Rabi Aşan, aynı zamanda evdeki günlük işlerde de yardımlaşıyor.

"İşimizi çok seviyoruz"

Güzel sesiyle de dikkati çeken ve tarlada çalışırken türkü söylemeyi ihmal etmeyen Huri Aşan, yaptığı açıklamada, yıllardır çiftçilik yaptığını ve sulama imkanları olmadığı için kuru tarımla arpa, mercimek gibi ürünler yetiştirdiklerini söyledi.

 Kenti bırakıp, köye gelin geldi

Üç yıl önce kent merkezinden köye gelin gelen Rabia Aşan ise kırsaldaki hayatı pek bilmediğinden başlarda çok zorlandığını ama kayınvalidesi ve eşinin desteğiyle zorluğun üstesinden gelmeyi başardığını dile getirdi.