Anadolu Yayıncılar Derneği olarak daha önce TÜRKSAT'a bir çağrıda bulunarak uydu ücretlerini dolar üzerinden değil TL üzerinden alması gerektiğini ifade etmemize rağmen bu talep karşılık bulmamış, Döviz kurundaki yükselme ile beraber Uydu fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu olmuştu.

Şimdi de indirim bekliyoruz…

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, dövizdeki düşüşle beraber şimdi de indirim beklediklerini belirterek TÜRKSAT yetkililerine bir çağrı yaptı.

Sinan Burhan TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ (TÜRKSAT) uydu frekans ücretlerinin yüksek olduğunu bu oranların yerel yayıncıları ekonomik olarak zorladığını savunarak fiyatların yeniden düzenlenmesini istedi.

Burhan, derneklerine üye olan yerel kanaların her zaman milli iradenin yanında yer aldığını, zor zamanlarda elini taşın altına koymaktan asla imtina etmediğini, Devletinin Milletinin yanında durarak her türlü olumsuzluklara karşı da göğüs germesini bildiğini söyledi.

TÜRKSAT’ın uyguladığı ücret tarifesini makul seviyeye çekmesini istediklerini aktaran Burhan, çözüm noktasında yöneticilerden destek beklediklerini ifade etti.

Burhan, TÜRKSAT'ın ücretlerde bir düzenleme yapmaması halinde birçok yerel kanalın kapanma noktasına geleceğini belirterek, "Ulusal televizyonlar ile yerel televizyon kanalları aynı ücreti ödemektedir. Bu adaletsizliğe 'Dur' demek gerekir. Reklam pastasından aldığımız pay sınırlıdır. Ayakta kalmaya çalışıyoruz. Kendi il ve ilçesinin tanıtımını yapan yerel televizyonlar kapanmayla yüz yüze." dedi.

Sinan Burhan, Döviz kurundaki artış nedeni ile fiyatlar ciddi oranlarda artırılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada dövizdeki düşüşü de göz önüne alarak TÜRKSAT yetkililerinin Uydu fiyatlarında yeniden bir düzenlemeye gideceğini umuyor, Yerel Medya’nın beklentilerine ve taleplerine karşılık vermelerini bekliyoruz. Dedi.