Başbakan Binali Yıldırım’ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile gerçekleştireceği görüşme öncesi açıklama yaptı.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün heyetle beraber ABD'ye bir ziyarete çıkıyoruz. Amerika Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yapacağız. Birçok farklı görüşmelerimiz var. Gerek kongre, gerek yerli yabancı STK'lar ile Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı, hem Washington'dan hem de New York'ta görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. Başbakan Yıldırım, Esenboğa Havaalanından hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi.

İkili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız. Türkiye-ABD arasındaki Suriye, Irak meseleleri, FETÖ konusundaki Amerika ile ilgili taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek. PYD-YPG ve DEAŞ'la mücadele konusunda da aramızda mevcut olan bazı sorunların açıklıkla ele almayı hedefliyoruz."

Başbakan Yıldırım: Hukuk devletine uymaz

Başbakan Yıldırım: Hukuk devletine uymaz

Trump'tan Pence'e yeni program

8 Kasım'da yapılması planlanan Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence'in görüşmesi 9 Kasım Perşembe gününe ertelendi.

Görüşmenin, Perşembe günü 11.00-12.00 saatlerinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Teksas programına katılacak

Hürriyet'in haberine göre; Asya turunda olan ABD Başkanı Donald Trump'ın Pence'ten Teksas'ta 26 kişinin öldürüldüğü kilise saldırı için aynı tarihte düzenlenecek olan törende kendisini temsil etmesini istediği öğrenildi.

Teksas'ta kilisede silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

  • Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 1992'deki turundan sonraki en uzun Asya turuna çıkan Trump, Japonya ile başlayan 13 günlük turunda, 7-8 Kasım'da Güney Kore'yi, 8-9 Kasım'da Çin'i, 10-12 Kasım'da Vietnam'ı ve 12-13 Kasım'da Filipinler'i ziyaret edecek.