Türkiye’nin en hızlı büyüyen 4 şirketi Kahramanmaraş’tan 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek için düzenlenen ve başvuran şirketlerin 2015-2017 arası iki yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışmasının sonuçları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla Samsun’da açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen toplantıda kamuoyuna duyurulan 100 şirketin temsilcileri, teker teker platforma davet edildi. Firmaların yöneticilerine Varank, Pekcan ve Hisarcıklıoğlu tarafından plaket takdim edildi.

toplantıda dağıtılan “İlk 100’e Giren Şirketlere İlişkin Analizler” kitapçığından derlenen bilgilere göre, söz konusu 100 şirket 2015-2017 döneminde cirosunu yüzde 605 artırdı.

Listeye giren şirketlerin ortalama ciro büyüklükleri ise 59,8 milyon lira olarak açıklandı. Şirketlerin nominal gelirlerindeki artış oranı Türkiye’nin nominal milli gelirindeki artışın 18 katı olurken, firmalar 2015-2017 döneminde istihdamlarını yüzde 70 yükseltti.

Bu 100 şirketin yüzde 63’ünün ihracat yaptığı, ihracatta Almanya’nın ilk sırada yer aldığı, listedeki 36 farklı sektörden şirket tarafından 68 ülkeye ihracat gerçekleştirildiği belirtildi.

Listede Yer Alan Kahramanmaraş’taki Şirketler İse Şöyle:

KEN Kipaş Elektrik Üretim AŞ

Hanbey Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri AŞ

T And P İç ve Dış Ticaret Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Beysan Alaybeyoğlu İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ