Elbistan İlçesi’nin kırsal İğde Mahallesi halkı, öğrencilerin bilgiye kısa sürede ulaşması için el ele verip, kütüphane oluşturarak, bir ilke imza attı.

Beldelikten mahalleye dönüşen İğde'de öğrencilerin ve vatandaşların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak için İğde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sosyal medyadan çağrı yaptı. Dünyanın her yerindeki İğdelilerin yardımı ile kısa sürede kütüphane oluşturularak bir ilke imza atıldı. Davullu zurnalı, eğlenceli bir açılış yapıldı.

Kütüphane açılışına Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Jandarma Komutanı Sinan Sert, Ak Parti İlçe Teşkilatı, MHP İlçe Teşkilatı, çok sayıda mahalleli ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Akkoyun, “Arkadaşların ellerine sağlık. Burada önemli olan şu devletimizin yapmış olduğu eğitim ile ilgili kültürle ilgili sosyal ve sportif içerikli yatırımların hizmetlerin yanında, sivil insiyatif ortaya çıkması. Sivil Toplum Kuruluşunun İğde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Muhtarlık ile birlikte el ele vermesi ve böyle bir eser ortaya çıkarması çok önemli. Bu anlamda önemsiyor ve takdir ediyoruz. Kütüphanenin hemen yan tarafında gençlerimizin zaman geçirebilecekleri satranç odası ve diğer birçok aktivitenin yapılabilecek ortamlar mevcut. Gençlerimiz burada riskli ortamlardan uzak duracak. Güvenliği kontrol edilebilir bir ortamda hem kitap okuyacaklar, hem güzel vakit geçirecekler. Aynı zamanda omuz omuza vererek, gönül birlikteliği yapılarak, nasıl eserler ortaya çıkacağını burada göstermiş oldular. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yahya Marangoz, “ Dernek olarak bir kütüphane oluşturma kararı aldık ve sosyal medyadan yurt içi ve yurt dışında yaşayan İğdelilere çağrıda bulunduk. Özellikle gurbetçilerimiz büyük katkıda bulundu. Bize desteklerini esirgemeyen sayın kaymakamımız Tuncay Akkoyun’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İğde Mahallemize hayırlı oldun” dedi.

Vatandaşlar kütüphanenin öğrencilere fayda çağlayacağını belirtirken, öğrencilerde ise bu kütüphane sayesinde bilgiye kısa sürede ulaşabileceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi