Kahramanmaraş'ta tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programında 2017 yılı hazırladığı "gelenekten geleceğe sumak ekşisi" projesiyle birinci olan Sultan Kaçamaz'ın iş yeri düzenlenen törenle açtı.

İl tarım ve orman müdürlüğü tarafından ılıca Mahallesi’nde gerçekleştirilen tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi Programı’nda Sultan Kaçamaz, Kahramanmaraş’ta yetişen sumak bitkisinden elde edilen baharatın kullanımına yönelik "gelenekten geleceğe sumak ekşisi" projesiyle 2017 yılında Türkiye birincisi seçilmişti.

Programa, ak parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç, il tarım ve orman müdürü Mustafa Bozkurt ve tarım ve orman bakanlığı eğitim ve yayım daire başkanı Sürur Kır diğer ilgililer katıldı.

 “Bir kadın olarak bu projesinden dolayı sultan kaçamaz bacımızla gurur duyduk” diyen Onikişubat belediye başkan yardımcısı Havva Saygaz “kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Ilıca eksi belediye başkanı Cuma Karalar “ılıcamızın adı sıcak su ile duyuluyordu ama artık bu vesile ile de ılıcamızın adı duyulmuş oldu biz bundan gurur duyuyoruz” dedi.

Açılışa katılan tarım ve orman bakanlığı eğitim ve yayım daire başkanı Sürur Kır, bakanlığın kırsal alandaki kadınlara yeni yöntem gelir getirici faaliyetleri adına yoğun çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Proje sahibi Sultan Kaçamaz ise projesinin birinci seçilmesiyle hayatının değiştiğini, hayalini gerçekleştirerek kendisi gibi düşünen kadınlara örnek olmak için elinde geleni yaptığını söyledi.

Kadın girişimciliğin önemine değinen Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç ise sumağı üretmenin yanında, sumağın hangi yemeklerde nasıl tatlar verdiğini gördük dedi.

Öte yandan ılıca mahallesinde ki programda 17 kadın tarafından yapılan ekşili yemekler için yarışma düzenlendi. Yemek yarışmasında Emine Kaçamaz’ın hazırladığı ekşili Maraş paçası birinci oldu.