Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve son zamanlarda ülkemizde de görülmeye başlanan korona virüs salgını sebebi ile Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bulunan Türkoğlu Açık Ceza evi ile Türkoğlu Kapalı L2 Cezaevinde görev yapan gardiyanlar virüs; yayılımı önlemek amacı ile karantinaya alındı ve üst düzey tedbirler alındı.

Bir öğrenci yurdunda karantina altında tutulan gardiyanları Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Cezaevi Tabur Komutanı J.Binbaşı Özgür Gümüşay, Türkoğlu Kapalı L2 Cezaevi Müdürü İsmail Bingöl ile birlikte İlçede karantina altına alınan İnfaz Koruma Memurlarını kaldıkları yurtta ziyaret ederek, moral ve motivasyonu arttırılması amacıyla ikramlarda bulundular.

GARDİYANLARA MORAL ZİYARETİ!

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Cezaevi Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Gümüşay, Türkoğlu Kapalı L2 Cezaevi Müdürü İsmail Bingöl ile birlikte Adalet Bakanlığı tarafından korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında İlçemizde karantinada bulunan Gardiyanları kaldıkları yurtta ziyaret ederek, ikramlarda bulundular.

GARDİYANLAR BİR AY SONRA EVLERİNE GİDEBİLECEK!

Yeni uygulamaya göre cezaevlerinde görevli personeller uzun süre evlerine gidemeyecek. İnfaz koruma memurları ile diğer cezaevi personeli 14 gün boyunca karantinada tutulacak. Karantina süresini tamamlayan memur, görevli olduğu cezaevinde mesaiye başlayacak ancak, bu sürede de iş çıkışlarında evi yerine karantinada tutulduğu yurtta kalacak. 14 günü karantina 16 günü mesai ile geçen personel toplamda 1 ay sonunda evine gidebilecek.

Haber: Şerife Kübra DEMİRTAŞ

Editör: Haber Merkezi