Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel’in öncülüğünde hayata geçirdiği “Engelsiz Kahramanmaraş” vizyonu doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü dolayısıyla görme engelli vatandaşlar ve aileleri için tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde gönülleri ısıtan özel bir buluşma organize edildi.

Şehrin binlerce yıllık tarihine ev sahipliği yapan mukaddes mekanda bir araya gelen katılımcılar, unutulmaz bir gün yaşadı.

Etkinlik 1-2

"Bir Başka Orkestra"dan Tarihi Mekanda Müzik Dinletisi

Sanatın birleştirici, kucaklayıcı ve iyileştirici gücünden ilham alınarak oluşturulan Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir Başka Orkestra” topluluğu, kaleyi ziyaret eden görme engelli vatandaşlar için özel bir müzik dinletisi sundu.

Tarihî kalenin büyüleyici atmosferinde yankılanan ezgiler, etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşatırken, konukların müzik eşliğinde birlikte vakit geçirmesine ve ortak bir deneyim paylaşmasına imkan tanındı.

Kahramanmaraş'ta Kahraman Kadın Üreticiler Pazarı İçin İlk Toplantı Yapıldı
Kahramanmaraş'ta Kahraman Kadın Üreticiler Pazarı İçin İlk Toplantı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Etkinlik 3-1

Program Sonunda Beyaz Baston Hediyesi

Duygu dolu anların yaşandığı etkinlik, katılımcıların memnuniyetiyle son buldu. Programın sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından günün anısına katılımcılara beyaz baston hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, engelsiz bir şehir oluşturma gayretiyle bu tür anlamlı buluşmaların ve farkındalık etkinliklerinin artarak süreceğini ifade etti.

Etkinlik 6-1